Rockere tiltalt: Våben lå klar i klubhus

En uge før våben-fundet blev præsidenten for rockerklubben Gremium likvideret. Klubben var i konflikt med en ukendt modstander, mener politiet

Kan du kende disse to mænd? De er stadig efterlyst efter drabet på El-Chami 19. juni 2018 Video: Københavns Politi

Præsidenten for rockerklubben Gremium MC, Abdallah El-Chami, 36, blev dræbt af to ukendte mænd, der var bevæbnede med en pistol og et automatvåben 19. juni i år.

Mordet på Amagerfælledvej i København er uopklaret, men en ransagning i Gremiums klubhus i Glamsbjerg på Fyn en uge senere afslørede et mindre våbenlager, der angiveligt skulle bruges til forsvar af klubhuset.

Ifølge tiltalen mod de fire rockere, der blev anholdt i klubhuset, var Gremium på det tidspunkt i en voldelig konflikt ’med en ikke nærmere angivet gruppering’. 

Politiet ved med andre ord ikke, hvem modparten i konflikten var, og om der kan være en sammenhæng med mordet på præsidenten.

Bandeboss henrettet: Har du set flugtbil?

Men politiets opfattelse er, at våbnene i klubhuset om nødvendigt skulle anvendes under konflikten med den ukendte gruppe.

De fire tiltalte rockere nægter sig skyldige i våbenbesiddelsen.

I 2016 var Gremium i konflikt med Nørrebro-banden Brothas og den nu opløste bande Black Jackets. Brothas kom året efter i blodig krig med Loyal to Familia.

Haglgevær og slagvåben
Politiet ransagede Gremiums klubhus 27. juni. Der blev fundet et oversavet skarpladt jagtgevær og en ekstra haglpatron. Desuden lå der syv slagvåben i form af baseballbats, trækøller og et stoleben.

De fire rockere, der sidder varetægtsfængslet, stilles for Retten i Odense 27. november. Politiet mener, at rockerne alle vidste, at jagtgeværet og de syv slagvåben lå klar i klubhuset til fælles brug.

Bandeboss jagtet og henrettet: Se hans vilde fortid

Drabet på rockerpræsidenten skete 19. juni kl. 23.08 ud for Amagerfælledvej 83.

To personer steg ud af en stjålet, sort BMW, hvor en tredje var chauffør.

Drabsmændene løb efter Abdallah El-Chami og skød ham. Videoovervågning viste, at den ene skød med en pistol, den anden med et automatvåben, der ligner en AK 47.

Rockerpræsidenten blev fundet blødende ved en bænk, og han døde på hospitalet få timer senere. Flugtbilen blev fundet udbrændt på Lagesminde Allé i Brøndby Strand.

BMW'en var stjålet i København NV 12. maj 2018 og var monteret med tyske nummerplader, der var stjålet i samme døgn, som drabet skete fra en bil i Helsingør.

Bandeboss dræbt på åben gade: Nu offentliggør politiet nye billeder