Rockerklub angrebet med molotovcocktails

Sortklædte mænd kastede søndag aften molotovcocktails mod Bandidos' klubhus i Holbæk - politiet kæder det sammen med den seneste uges uro

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Ukendte gerningsmænd kastede søndag aften ved 22.15-tiden flere molotovcocktails mod rockerklubbens Bandidos’ klubhus på Østerstræde i Holbæk.

- Tre-fire sortklædte personer kastede flasker med brændbare væsker ind på klubhuset område, og en af dem antændte en mindre brand ved bygningen, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Se mere video på localeyes.dk

Han oplyser, at ingen personer kommer til skade i forbindelse med angrebet på klubhuset. Bygningen og en parkeret bil fik lidt sodskader, og de sortklædte personer stak efterfølgende af til fods ad Østergade i retning mod havnen.

- Der var personer til stede i klubhuset, som selv slukkede ilden med en skumslukker, inden politi og brandvæsen nåede frem, tilføjer han.

- Vi kørte ud og spærrede af ved klubhuset og sendte flere patruljer til Holbæk by af hensyn til den seneste tids uro, fortæller Martin Bjerregaard.

Modpart uden navn
Han bekræfter, at politiet arbejder ud fra en teori om, at hændelsen indgår i en række af sammenstød mellem grupperinger i Holbæk, hvor der de seneste uger har været flere episoder med hærværk og voldelige overfald.

I sidste uge slog Midt- og Vestsjællands Politi til i en koordineret aktion mod netop Bandidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk, hvor tretten personer blev anholdt.

Det skete i forbindelse med en anmeldelse om grov vold mod en 18-årig mand, der blev opsøgt af flere maskerede mænd på sin bopæl i Nykøbing Sj. En af personer blev efterfølgende varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør, der blev holdt for lukkede døre.

- Modparten (i konflikten, red) har vi ikke sat navn på. Vi kan konstatere, at når der er konfliktscenarier ude i byen, så er det ikke nogen, der skilter med deres tilhørsforhold, siger Martin Bjerregaard.

13 anholdt i Bandidos-klubhus: Her går ransagningshold i gang

Han fortæller dog, at personer fra 'vang-kvarterne' formentlig spiller en rolle i forbindelse med uroen.

- Vi kan konstaterer, at der flere gange har været sammenstimlen og optræk til uorden derude, siger han.

Midt- og Vestsjællands Politi er nu i gang med de tekniske undersøgelser efter brand-angrebet, og vil meget gerne i kontakt med vidner, der har set noget mistænkeligt i området omkring Bandidos' klubhus søndag aften. Har man oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på 114.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby