Rockerkonflikt: Fem anholdt i stor politiaktion

Fem anholdt, og 18 adresser ransaget i en aktion mod Bandidos og Gremium, der ligger i konflikt med hinanden

Rockerkonflikt: Fem anholdt i stor politiaktion

Der verserer for øjeblikket en konflikt mellem Bandidos og Gremium, fremgår det af en konfliktvurdering udarbejdet af Rigspolitiet. Her ransager politiet en adresse i Brøndby. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

I et samarbejde på tværs af politikredse er der torsdag anholdt fem personer og ransaget 18 adresser i en aktion rettet mod to kriminelle grupperinger.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge et konfliktnotat udarbejdet af Rigspolitiet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, er de to rockergrupper Bandidos og Gremium for øjeblikket i konflikt.

Konflikten omfatter også Bandidos' støttegrupper.

Dagens aktion sker efter flere skyderier i det offentlige rum som led i konflikten.

Rocker-konflikt på Vestegnen: Politiaktion mod flere adresser

Aktionen er udført under ledelse af Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst, og Københavns Vestegns Politi. Det er sket i tæt samarbejde med Nordsjællands og Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er foretaget ransagninger på 18 forskellige adresser i de fire politikredse, og derudover har fem personer kortvarigt været anholdt.

- Skyderier i det offentlige rum er en helt uacceptabel og særdeles kynisk adfærd, som politiet på ingen måde hverken kan eller vil acceptere. Dagens aktion sker som en helt naturlig konsekvens af flere skyderier og konflikten mellem grupperingerne, siger leder af SEØ politiinspektør Mads Helios i pressemeddelelsen.

Der er både ransaget i private boliger og tilholdssteder for grupperingerne.

- Vi har foretaget ransagninger på adresser og opholdssteder for de personer, som efter vores opfattelse spiller centrale roller i sammenstødene mellem de to grupperinger, siger Mads Helios.

Indsatsen er torsdag eftermiddag stadig i gang.