Annonce:
Annonce:

Rockerveteran mistænkt: Styrede hashliga

Otte anholdt i sag om hash og pistol fundet ved større ransagning i går

HA's klubhus på amager var et ud af 22 lokationer, der blev ransaget i går.
Foto: Linda Johansen
HA's klubhus på amager var et ud af 22 lokationer, der blev ransaget i går. Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Otte mænd i alderen 19 til 55 år er netop nu bænket i Københavns Byret, hvor de fremstilles i grundlovsforhør, syv af dem sigtet for at være del af en hashring.

Ved retsmødets begyndelse nedlagde retten navneforbud på alle de anholdte i sagen og lukkede dørene på anklager Kia Reumert anmodning, fordi der stadig var mulige uidentificerede medgerningsmænd på fri fod.

Ved retsmødets åbne del gjorde hun rede for politiets vurdering af sagen. Her fremgår det, at en 55-årig Hells Angels-veteran skal være bagmanden i en formodet hashliga, der siden begyndelsen af oktober i fjor og frem til begyndelsen af april i år solgte mellem 200 og 400 kilo hash i Christianias Pusher Street.

Syv af de anholdte menes at være del af hashringen, mens den ottende er anholdt og sigtet i forbindelse med et pistol, som politiet fandt under ransagninger.

Annonce:

I følge anklageren var rollefordelingen i hashligaen klar - øverste led i kæden var ifølge politiets vurdering den omtalte rocker. Og ved sin side havde han en 36-årig, hærdebred mand. Og selv om han ikke er medlem af HA, så vurderes han af politiet til at være ganske tæt på klubben.

I følge anklageren var den 36-årige manden, der styrede hashligaens overordnede regnskaber, og sammen med rockeren modtog indtægten fra to-tre af hashboderne i Pusher Street.

En af de andre vurderes af politiet til at være pengekureren, der fragtede udkommet fra hashboderne væk fra Pusher Street og hen til de to formodede bagmænd.

De sidste fire er, i følge politiets vurdering, hashligaens 'bønder', hvor to af dem fungerede som daglig ledere af hashboden kaldet Hashbod 24., hvor de blandt andet skal have bestyret det daglige regnskab.

De sidste to - to yngre mænd - var sælgere i hashboder, vurderer politiet.

Alle otte nægtet sig skyldige i sigtelserne.

Samlet sigtes de for at have solgt mellem 200 og 400 kilo  hash i tidsrummet svarende til et sted mellem 1,6 kilo og 2,2 kilo om dagen.

Det var i går, at politiet slog til mod den formodede hashliga efter godt et halvt års efterforskning.

Her ransagede man 22 steder, blandt andet HA klubhuset på Siljansgade på kanten af Amager ligesom også et værksted i Kastrup blev ransaget.

På Christiania blev der gennemført en ransagning i 'Tinghuset', og her fandt man flere dele fra politiuniformer i form af fire politiskjorter, en politijakke og en politiregnfrakke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: