Annonce:
Annonce:

Rødbillet i ny skandale: Påvirket chauffør kørte med 52 passagerer

En chauffør fra firmaet Rødbillet er blevet taget med af politiet, efter han kørte påvirket i bussen. Politiet oplyser, at chaufføren formentlig mister sit kørekort. Se optagelser af episoden herunder

Passagerer måtte tilbageholde den påvirkede chauffør indtil politiet dukkede op. Se episoden i videoen her. (Privatoptagelser)
Annonce:
Følg Krimi

Politiet anholdt fredag eftermiddag en buschauffør på motorvejen ved Køge, da han havde drukket alkohol. Foruden buschaufføren befandt 52 passagerer sig i bussen, der var på vej fra København mod Jylland for firmaet Rødbillet, da køretøjet blev stoppet.

- Han blev stoppet, og vi fik fat i ham ved Køge.

- Vi venter nu på at få den endelige promille, men jeg kan sige så meget, at det ser ud til, at han mister sit kørekort, når promillen kommer, siger vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Michael Hansen.

Buschauffør fyret: Brugte iPad under kørslen

Vågne passagerer opdagede, at chaufføren kørte slingrende, så de kontaktede politiet.

- Passagererne lagde mærke til, at han kørte usikker, og de opdagede efterfølgende en spiritusflaske ved førersædet.

Annonce:

Chaufføren har nu været inde hos politiet for at få taget blodprøver, og passagererne er kommet videre i bussen med en ny chauffør.

Indfører nye regler
Hos Rødbillet tager de episoden alvorligt, og direktør Thomas Hintze er chokeret og overrasket over, at en af deres chauffører ikke har taget sit ansvar alvorligt.

- Vi forventer, at vognmandsfirmaet stiller med en ædru chauffør.

- Det er jo dybt tragisk, at en voksen mand tilsidesætter sit ansvar og lovgivningen. Man forventer jo, at en buschauffør, en lokomotivfører eller en pilot er ædru, når man sætter sig ind, siger Thomas Hintze til Ekstra Bladet.

Det er ikke første gang, at en chauffør hos Rødbillet kører uansvarligt. I juni måned blev en chauffør fyret, efter han sad med sin Ipad, mens han kørte bussen. Se episoden herunder:

Annonce:

Direktøren for Rødbillet oplyser, at firmaet laver stikprøver tre til fire gange om stikprøver i de busser, der kører selskabets passagerer mellem Jylland og København. Men efter episoden fredag eftermiddag, vil de ændre metoderne fremover.

- Vi har meddelt vognmandsfirmaet, at han ikke kan køre for os mere, og jeg håber da også, at de fyrer chaufføren eller får ham i behandling.

- Vi også har besluttet nu, at alle vores fremtidige busser skal være udstyret med et alkometer, og vores promillegrænse er 0,0. Så det vil simpelthen ikke være muligt at starte bussen, hvis man har drukket det mindste, siger Thomas Hintze.

Chaufføren er fyret
Hvis ikke passagererne i bussen havde været opmærksomme på chaufføren og ikke havde kontaktet politiet, ville chaufføren muligvis have kørt hele turen.

- Vi er meget taknemmelige for, at der sad nogle vågne passagerer i bussen, der opdagede det her.

Vognmandsfirmaet Dybbøl Turist, der har ansat chaufføren og hyret af Rødbillet til at køre på ruten, er ligeledes dybt chokeret over hændelsen, og vil skride til handling med det samme.

Annonce:

- Det er slet ikke vores politik. Vi har nul tolerance, når det kommer til alkohol. Og jeg kan sige med det samme, at chaufføren er fyret uanset hvad promillen siger, siger direktør for Dybbøl Turist, Peter Missfeld.

Chaufføren har kun været ansat hos Dybbøl Turist i to måneder, men der har ikke været problemer med ham i den tid.

- Jeg har talt med ham mange gange, og han har været meget stabil.

- Vi indsætter alkometer i alle vores busser fremover, da vi er dybt chokeret over, at det her kan ske, siger direktøren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: