Røgalarm havde reddet deres liv: Hver femte sover uden

En røgalarm kunne formentlig have reddet to mænd, der i nat brændte inde i deres lejlighed. Men flere boligejere tager chancen

Lejlighedens soveværelse udbrændte, mens resten af lejligheden blev røg og sodskadet. Foto: Kenneth Meyer
Lejlighedens soveværelse udbrændte, mens resten af lejligheden blev røg og sodskadet. Foto: Kenneth Meyer

To mænd omkom i nat efter en brand i deres lejlighed i København, hvor en røgalarm formentlig kunne havde reddet deres liv.

Far og søn omkom: Røg i sengen

Men de er langt fra ene om at ikke at have røgalarmer i hjemmet, viser ny undersøgelse fra Falck.

Her svarer hver femte boligejer således, at de ikke har en røgalarm, hvilket er meget kritisk, mener Bendt Trustrup, der er brandchef hos Falck.

Køleskab skyld i ægtepars tragiske død

- I mange tilfælde kunne en røgalarm sagtens have betydet, at mennesker kunne have reddet deres eget liv. Derfor vil jeg helt klart opfordre til, at man får alarmer sat op, siger han i en pressemeddelelse.

Bruno Bo Rau fra Københavns politis brandsektion mener ligeledes, at en røgalarm kunne have reddet den 82-årige mand og hans 54-årige søn, der omkom i nat i lejligheden på Birkegade i København.

- Vores konklusion er, at brandårsagen er rygning i sengen. Der var ingen røgalarm i lejligheden. Branden viser, hvor vigtigt det er at have en røgalarm. Den kunne sandsynligvis have reddet mændenes liv, sagde han tidligere i dag til Ekstra Bladet.

To personer omkommet i brand på Nørrebro

Især i december er det vigtigt at have en røgalarm, da mange har levende lys tændt. Og her er det ikke nødvendigvis ilden, der er farlig - røgen kan være endnu farligere.

- I virkeligheden er røgen egentlig noget af det farligste ved brand. Vi har oplevet tilfælde, hvor brande er opstået om natten, mens borgeren har sovet og ikke er vågnet på grund af røgforgiftning, siger Bendt Trustrup.