Rørende hyldest til døde Thomas: 'Du er en helt'

Savner dig, bror: Thomas Sørensen hyldes af sin bror, efter han heltemodigt løb ind i et brændende hus for at redde sine børn

Der blev tændt lys og lagt blomster foran det udbrændte hus i Nakskov søndag. (Video: Per Rasmussen)
Følg Krimi

Sorgen har lagt sig som en tung dyne over venner og familier til de fire børn og den voksne mand, der døde tragisk i en brand på Mosevej i Nakskov fredag aften.

Thomas Sørensen var på besøg hos sin bedste ven Lars og tog sig en aftensmøg udenfor lidt over klokken 22, da brandalarmen pludselig gik i gang.

Heltemodigt kastede han sig ind i det brændende hus for at redde sine børn Freja og Casper samt Lars’ børn Viktor og Tobias.

Men forgæves. Både de fire børn – i alderen fem til otte år – og Thomas Sørensen mistede livet i flammerne.

Thomas Sørensens uselviske handling har fået hans bror, Michael, til at skrive en følelsesladet kommentar til en artikel om branden på TV2 Østs hjemmeside.

’Savner dig bror, så stolt over dig at du prøvede alt for at få de små ud, du døde i forsøget, men vil altid være en helt for mig’, lyder den rørende hyldest til Thomas’ ufattelige mod.

Hvil i fred børn
Ikke nok med, at Michael Sørensen har mistet sin elskede bror Thomas. Han kommer heller aldrig til at se sin niece Freja og nevø Casper.

’Hvil i fred bror, nevø og niece’, skriver han i en anden kommentar efterfulgt af fem hjerter.

Uforstående over hvorfor tre familiemedlemmer er blevet revet ud af hans hænder, har Michael Sørensen også skrevet en længere tekst, han har lagt op på sin facebook-profil, hvor har en yndigt billede af Freja og Casper som coverbillede.

’Verden er ikke kun et sted med solskin og regnbuer. Den er led, fucked-up og uretfærdig, det er lige meget, hvor smart du er, den vil slå dig helt i jorden, hvis du giver den lov.’

’Dig? Du er ingenting, for den rammer lige så hårdt som selve livet, det handler ikke om, hvor hårdt du kan ramme, men hvor hårdt du kan blive ramt, og blive ved med at rejse dig, hvor meget du kan tage og stadig rejse dig’ lyder de smukke ord til hans afdøde familiemedlemmer.

Teknikerne arbejdede hele lørdagen i huset på Mosevej i Nakskov. (Foto: Per Rasmussen)
Teknikerne arbejdede hele lørdagen i huset på Mosevej i Nakskov. (Foto: Per Rasmussen)
 

Et smukt farvel
To dage efter den tragiske dødsbrand, var hele Nakskov stadig i dyb sorg.

Ude foran huset ved Mosevej samlede naboer og venner sig det meste af dagen for at vise deres sympati med de fire små børn og Thomas. Der var fyldt med blomster, og der var tændt utallige lys.

En klassekammerat til 8-årige Freja havde skrevet et smukt brev til sin veninde.

’Jeg forstår slet ikke, at du ikke er i live mere, at vi aldrig mere skal læse og sove sammen’, stod der blandt andet i den sidste hilsen til Freja.

Naboerne på vejen var tynget af sorg. Nogle havde været helt tæt på tragedien, da Lars desperat råbte efter hjælp og hans børn mistede livet i flammerne. Nu er der blot en sodet ruin som vidnesbyrd til tragiske begivenheder.

Lammende tåge
- Der er ingen der ved, hvad de skal sige. Man er helt lammet. Man kan jo ikke sige andet, end af det er forfærdeligt, sagde Kirsten Oldenburg, der bor med sin mand Steen i den modsatte ende af Mosevej.

- Der kommer til at gå rigtig lang tid, før kvarteret bliver det samme igen. Det kan man også mærke på sig selv, slog hun fast.

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi fortæller, at der ikke er noget, der tyder på, at branden skulle være påsat, man at de stadig efterforsker sagen.

- Nu skal vi have koblet alle de tekniske spor, som blev sikret i går, med de øvrige skridt i efterforskningen. Vi forventer først at være færdige med vores undersøgelser om et par dage, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt