Røvede bank for at slippe for konen: Fik den ultimative straf

Det var nok ikke den straf, han havde håbet på at få

Foto: Politifoto.
Foto: Politifoto.
Følg Krimi

71-årige Lawrence John Ripple fra USA var blevet så træt af sin kone, at han ikke havde lyst til at bo med hende længere. I sådan en situation ville de fleste måske foreslå, at man slår op eller bliver skilt, men Lawrence John Ripple fandt en anden løsning.

Han besluttede sig nemlig for at røve en bank. På den måde var han sikker på at komme i fængsel og altså undgå sin egen kone.

Eller det troede han i hvert fald.

Det skriver The Kansas City Star.

Bankrøveriet fandt sted i september sidste år, hvor han brød ind i en bank og lagde en seddel på disken med beskeden 'Jeg har en pistol, giv mig penge'. En af bankens medarbejdere fandt lidt over 19.000 kroner frem til Lawrence John Ripple, og derefter satte den 71-årige sig ellers bare på en stol og ventede på, at politiet ville komme.

Han kendte sig straks skyldig og fortalte politiet, at han havde efterladt en note til sin kone, hvor der stod, at han hellere ville være i fængsel end at være hjemme hos hende.

Slap med fodlænke
Forud for røveriet havde Lawrence John Ripple aldrig begået noget kriminelt. I retten kom det frem, at han kæmpede med en depression, som han havde fået efter en hjerte-operation i 2015. Han understregede samtidig, at han var ked af det og undskyldte sin adfærd over for banken og medarbejderen.

- Hr. Ripple forstår, hvad han har gjort, og han respekterer loven, siger hans advokat Chekasha Ramsey ifølge The Kansas City Star.

Ifølge mediet stod han til at få tre år bag tremmer, men det lykkedes advokaten at få lempet straffen. Tirsdag blev det derfor besluttet, at Lawrence John Ripple skulle afsone en straf på seks måneders fængsel.

Hagen ved det var bare, at det ikke skulle ske i et almindeligt fængsel. Han skulle derimod i fodlænke i sit eget hjem, hvor han næppe kunne slippe for konen, som han jo i første omgang forsøgte at flygte fra.

Derefter kan han se frem til tre års prøveløsladelse, 50 timer samfundstjeneste og så skal han betale 1500 kroner til banken.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.