Røvede Pokémon Go-spillere i Kongens Have

Drenge-trio anholdt på fersk gerning efter en serie røverier den seneste uge

Der bliver spillet Pokémon Go i Københavns parker, også i Kongens Have, hvor spillere blev røvet. Foto: Mathias Svold/Polfoto
Der bliver spillet Pokémon Go i Københavns parker, også i Kongens Have, hvor spillere blev røvet. Foto: Mathias Svold/Polfoto
Følg Krimi

OPDATERING:

De tre røverisigtede er varetægtsfængslet i 24 dage frem til den 29. august. Det sker i surrogat på en institution, fordi de er under 18 år.

I dommervagten blev de foreløbig sigtet for det røveriforsøg i Kongens Have, hvor de blev anholdt på fersk gerning torsdag aften. Den ene af de unge sigtes desuden for et fuldbyrdet røveri.

Politiet efterforsker fortsat de øvrige røverier, som de foreløbig ikke er sigtet for.

-----------------------

- Det er meget grove røverier. Ofrene har været meget bange.

Sådan siger efterforskningsleder Ove Randrup, Station City, om en serie røverier, der har ramt gæster i Kongens have i København den seneste uge.

Blandt ofrene har været unge, der spillede Pokémon Go i Kongens Have, mens andre blot er gået gennem parken om aftenen eller har hygget sig i haven.

I aftes anholdt civilt politi tre drenge på 15, 16 og 17 år af arabisk afstamning, der sigtes for seks røverier og et forsøg.

Politiet lå på lur i Kongens Have, da de tre drenge blev anholdt på fersk gerning klokken 22.30, da de forsøgte at røve to personer.

De tre unge fremstilles fredag eftermiddag i Københavns dommervagt, sigtet for røverierne.

Ofrene er blevet omringet af gaderøverne, der truede og fastholdt dem og i et enkelt tilfælde blev der truet med kniv.

Dankort og pinkode
Udbyttet har været mobiltelefoner og kontanter. Flere ofre er blevet truet til at udlevere deres dankort med pin-kode, hvorefter røverne har hævet penge.

I et tilfælde opdagede røverne en bilnøgle hos et offer, der blev truet til at vise dem sin bil, hvorefter han blev truet til at køre rundt i byen med ofrene, oplyser Ove Randrup.

Bølgen af røverier begyndte i lørdags og fortsatte tirsdag og onsdag. Modus - fremgangsmåden - var den samme og signalementerne på røverne var sammenfaldende.

Derfor besluttede politiet at lave en diskret aktion i Kongens Have torsdag aften. Den gav hurtigt resultat, da betjente så tre unge omringe to ofre for at røve dem.

- Røverierne er sket i tidsrummet mellem klokken 21 og 23, hvor Kongens Have bliver låst af. I et tilfælde blev offeret passet op ude i Gothersgade og tvunget med ind i haven, siger efterforskningsleder Ove Randrup.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.