Røvere frifundet for drabsforsøg på Rema1000-ansat

Retten i Glostrup vælger at kende 19-årig skyldig i grov vold, men ikke drabsforsøg, efter knivrøveri i butik

Billede af de to gerningsmænd fra overvågningen i REMA 1000.
Billede af de to gerningsmænd fra overvågningen i REMA 1000.

En 42-årig mand mistede 2,3 liter blod og fik punkteret den ene lunge, da han lillejuleaften sidste år blev ramt af et knivstik fra en røver.

Retten i Glostrup har torsdag frifundet to mænd for en anklage om drabsforsøg på den 42-årige, TD. Episoden skete under et fejlslagent røveri mod en Rema1000 i Albertslund, hvor TD var ansat.

Ifølge rettens kendelse var det den i dag 19-årige SA, som huggede kniven i TD i forbindelse med røveriet. Men retten vurderer, at der alene var tale om grov vold og ikke forsøg på manddrab. SA er desuden dømt for forsøg på røveri mod supermarkedet.

Billede af de to gerningsmænd fra overvågningen i REMA 1000. Krimi Tiltale: Røvere stak for at dræbe ansat i supermarked

Den 18-årige CE, som også er tiltalt i sagen, er blevet helt frifundet i forholdet omkring Rema1000-røveriet. Retten mener ikke, at anklagemyndigheden har kunnet bevise, at CE var den anden gerningsmand ved røveriet.

CE skal dog ikke regne med at slippe for straf. Han er nemlig blevet kendt skyldig i et andet røveri, som gik ud over en guldsmedeforretning i Albertslund Centret et par dage inden Rema1000-røveriet. Han er også kendt skyldig i to gaderøverier.

Her er politiets overvågningsfotos af røverne. Krimi Knivoverfaldet Rema-ansat: Smerterne kom først senere

Den butiksansatte har under sagen fortalt, hvordan han oplevede røveriforsøget:

- Jeg skal til at køre ting ind, der står foran butikken. Så står der to gutter med bandanaer på i indgangen og råber, at det er et røveri. Så står jeg bare og tænker: Det her - det er bare løgn, forklarede manden under et retsmøde.

TD har desuden forklaret, at han bombarderede røverne med fuglekugler, da de forsøgte at flygte, og at de sprøjtede peberspray i hans øjne.

I forbindelsen med røvernes flugt opstod der desuden tumult mellem dem og den butiksansatte, som fik grebet fat i en af røverne. Det førte til, at den anden røver slog ud efter TD.

- Så er der en kunde, der råber, at jeg er blevet stukket i ryggen. Og så opdager jeg, at blodet driver ud af mig, lød forklaringen fra den 42-årige.

- Jeg har slet ikke mærket, at jeg fik kniven i ryggen. Først bagefter får jeg sindssygt ondt. Senere fik jeg at vide, at min pulsåre var skåret over.

En kunde, som var til stede i butikken, har under retssagen forklaret om episoden:

- Jeg går hen og spørger butiksassistenten, om jeg lige må se ham efter. Da jeg løfter op i hans trøje, ser jeg et stiksår. Min hånd er ikke stor nok til at dække det, så jeg beder om hjælp. Da vi får lukket såret i lænden, ser jeg, at der begynder at boble blod ud af skulderen, fortæller vidnet.

Senere torsdag udmåler Retten i Glostrup en straf til de to mænd.

1 af 3 Røverne var bevæbnede med en stor kniv. (politifoto)
2 af 3 Den ansatte forsøgte at stoppe røverne, da han blev stukket ned. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Billede af de to gerningsmænd fra overvågningen i REMA 1000.