Røveri i Danske Bank: 'Vi har en mistænkt'

Gerningsmanden til eftermiddagens røveri i Nykøbing Falster er fortsat på fri fod

Der var tirsdag klokken 12.45 røveri i Danske Bank i Langgade i Nykøbing Falster. Filialen var lukket resten af tirsdagen. Foto: Googlemaps
Der var tirsdag klokken 12.45 røveri i Danske Bank i Langgade i Nykøbing Falster. Filialen var lukket resten af tirsdagen. Foto: Googlemaps

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Gerningsmanden til røveriet tirsdag kort efter middag mod Danske Bank i Langgade i Nykøbing Falster er tirsdag hen under aften fortsat på fri fod. Men Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har en mistænkt i sagen.

Det fortæller efterforskningsleder Bo von Würden til Ekstra Bladet.

- Vi har en idé om, hvad vi skal gå efter. Vi har en mistænkt, siger Bo von Würden til Ekstra Bladet.

Det var klokken 12.45, at en knivbevæbnet mand kom ind i Danske Banks filial på Falster. Her truede den fedladne og ikke særlig høje mand sig til et kontantbeløb, som han fik med sig.

Manden kørte fra stedet i en rød bil i høj fart. Politiet har senere fundet en bil ved uddannelsesinstitutionen CELF på Kringelborg Allé. Bilen, som ikke har været forsøgt brændt af, er blevet beslaglagt af politiet og er sendt til teknisk undersøgelse.

Kort efter røveriet anholdt politiet to mænd på 17 og 23 år. De har været til afhøring på politistationen, men er senere blevet løsladt.

- Den ene er fortsat sigtet for medvirken til røveriet. Den andens rolle var mere perifær. Men mistankegrundlaget til at opretholde anholdelsen var ikke tilstrækkeligt stort, så de er blevet løsladt igen, siger Bo von Würden til Ekstra Bladet.

Røveri i Danske Bank: Sluppet afsted med udbytte

Udbyttet fra røveriet er endnu ikke dukket op. Politiet har ikke valgt at oplyse hvor stort et beløb, røveren er stukket af med. Men Bo von Würden fortæller, at der efter det oplyste ikke skulle være blevet lagt farvepatroner ved siden af røverens udbytte. Altså er der ikke nogen sandsynlighed for, at der skulle være rød maling på hverken røver eller pengesedler.

Til gengæld er der noget videoovervågning fra banken, som politiet har kunnet kigge igennem. Og heraf er det også lykkedes at få sat et signalement sammen. Hvis gerningsmanden til røveriet bliver ved med at være forsvundet, overvejer politiet at offentliggøre billeder fra overvågningen, siger Bo von Würden.

- Men det venter vi lidt med, siger han.

Bo von Würden ønsker ikke at oplyse, om de to tidligere anholdte har kunnet bidrage med oplysninger, der kan være med til at pege på den eventuelle gerningsmand. Han ønsker heller ikke at komme ind på, om den mistænkte i forvejen er kendt af politiet.

- Status er, at vi fortsat leder efter gerningsmanden, siger efterforskningslederen.

Signalementet af røveren er:

40-45 år, 170 centimeter, fedladen, dansk af udseende, brunt, halvlangt hår, havde hvidt/sort tørklæde for munden, bar kasket, som muligvis var grå.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf.: 114.