Annonce:
Annonce:

Røvet af voldtægtstiltalt: - Han holder en kniv for min hals

Ung kvinde blev udsat for groft knivrøveri af 33-årig, der kort efter ifølge tiltalen begik voldtægt mod to kvinder

Den 33-årige erkender delvist de uhyggelige anklager. Tegning: Eigil Norton
Den 33-årige erkender delvist de uhyggelige anklager. Tegning: Eigil Norton
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET: Bare godt en time før en 33-årige mand ifølge tiltalen begik brutale voldtægter mod to kvinder på kollegiet Base Camp på Amager, udsatte han en ung kvinde for et groft knivrøveri på Amager.

Den unge kvinde med langt, mørkt hår, var tydeligvis stærkt påvirket af oplevelsen, da hun mødte som vidne i sagen mod manden, som hun forinden via sin bistandsadvokat havde bedt om blev ført ud af retssalen under hendes forklaring.

Anklageren havde kun lige nået at indlede sin afhøring, da hun begyndte at græde.

- Beklager, sagde hun, hvortil specialanklager Søren Harbo replicerede:

- Det skal du ikke. Vi tager den tid, det tager.

Voldtægtstiltalt: 'Der er noget galt med mit hoved'

Annonce:

Forvirring og chok
Den unge kvinde forklarede, at hun var på vej hjem fra byen og gik med musik i ørerne, da der pludselig stod en fremmed mand foran hende. Det var 19. marts sidste år omkring klokken 3.15.

- Jeg var lidt forvirret og i chok over hvem den person er. Han holder en kniv for min hals. Presser den imod mod min hals, forklarede hun.

- Han fortæller mig, at jeg skal holde kæft. Han råber højlydt, 'giv mig det her', sagde hun og forstod efter et stykke tid, at han nok mente hendes telefon og nøgler, som hun havde i hånden. Det gav hun ham.

- Jeg er bare i chok, og jeg tror, at jeg græder og siger: 'nu har du fået, hvad du vil have. Please, lad mig gå'. Han bliver ved med at sige, at jeg skal holde kæft, forklarede hun.

Kollegievoldtægt: Det er han tiltalt for

Den 33-årige mand er tiltalt for:

Røveri 19. marts 2022 omkring klokken 3.15 på Amager, hvor en kvinde fik en kniv mod halsen og blev tvunget til at give ham sin telefon og nøgler. Herefter blev hun trukket med ud på gaden, hvor røveren sagde til et vidne, at han skulle køre videre - ellers ville han stikke eller dræbe kvinden, tvunget til at løbe 50-100 meter ned ad gaden med ham, mens han holdt fast i hendes håndled. Her vristede hun sig fri og løb væk.

Voldtægter under særligt skærpende omstændigheder 19, marts 2022 fra 4.37. To kvinder blev truet med kniv til at gå ind i en elevator ved kollegiet BaseCamp på Amager, hvor den ene blev tvunget til delvist at tage tøjet af, ligesom han holdt begge i håret og slog dem i hovedet, mens han tvang dem til at udføre oralsex på ham.

Efterfølgende blev de tvunget ind i en studielejlighed, hvor han skar i den andens tøj, tvang dem til at tage tøjet af, slog dem, rettede kniven mod deres hals og truede med at slå dem ihjel, mens han gennemførte flere fuldbyrdede voldtægter.

Fangeflugt 23. februar 2022 ved at være flygtet fra Nørre Snede Fængsel, hvor han afsonede en dom.

Manden er ifølge anklagemyndigheden så farlig, at han skal idømmes forvaring. En tidsubestemt straf, hvor man først kommer på fri fod, når man ikke længere anses for at være farlig.

Godt en time efter røveriforholdet er den 33-årige tiltalt for at have voldtaget to kvinder på kollegiet Base Camp på Amager. Foto: Kenneth Meyer
Godt en time efter røveriforholdet er den 33-årige tiltalt for at have voldtaget to kvinder på kollegiet Base Camp på Amager. Foto: Kenneth Meyer
 

Herefter trak han hende ned mod opgangsdøren, der er lavet af glas.

- Han har stadig kniven mod halsen af mig. Ude på gaden kan jeg se, at der holder en taxa, forklarede kvinden, der fik øjenkontakt med en taxachauffør, der holdt ude på gaden og fik signaleret 'hjælp' uden at sige ordene.

Annonce:

Råbte hjælp
Da han trak hende ud på gaden, forklarede den unge kvinde, at hun råbte: 'hjælp, han har en kniv', og at knivmanden begyndte at råbe: 'gå ind i din bil, hvis du ikke går ind i din bil, så stikker jeg hende' til taxachaufføren.

Til sidste greb knivmanden hende i armen og begyndte at løbe 50-100 meter ned ad gaden, hvor det lykkedes hende at vride sig fri og komme ind i taxaen, hvor hun ringede 112.

Den tiltalte har erkendt forholdet, men han ikke huske udtalelserne til taxachaufføren.

Han forklarede, at han på et tidspunkt holdt kniven tæt op ad halsen på hende.

- Jeg beder hende om at give mig hendes ejendele. Der er meget, der stadig er sløret for mig. Jeg var ret beruset den dag, lød hans forklaring.

- Hun giver udtryk for bange. Laver nogle lyde. Jeg ved ikke, om hun halvskriger, sagde han.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om forvaring. I retten spurgte specialanklager Søren Harbo den tiltalte, om han er bange for, at han kan finde på at gøre det igen. Læs her hvad han har forklaret om det.

Der ventes dom i sagen 1. februar i år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: