Romaer og hjemløse i voldsomt masseslagsmål

Hjemløse og romaer røg mandag aften i slagsmål på Christianshavns Torv. Det er langt fra første gang, at danske hjemløse og romaer kommer i klinch

Se det store slagsmål her. ADVARSEL: VOLDSOMME BILLEDER (Privatoptagelse)
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Mandag aften kort før klokken 19 røg en gruppe romaer og danske hjemløse i flæsket på hinanden på Christianshavns Torv.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af en video, der viser det voldsomme slagsmål, hvor man ser, hvordan en hjemløs to gange bliver slået i hovedet med en flaske. Den kan ses øverst i denne artikel.

Hos Københavns Politi er man ikke klar over, hvad der førte til det voldsomme slagsmål, men oplyser til Ekstra Bladet, at man blev kaldt ud til det, som vagtchef Thomas Tarpgaard kalder 'uorden'.

- Vi var derude i går. Kl. 18.52 får vi en anmeldelse om uorden på Christianshavns Torv. Det bliver beskrevet som en episode mellem hjemløse og udlændinge. Da vi kommer derud, foretager vi en anholdelse af en udenlandsk mand. Han er sigtet for straffelovens paragraf 244 - den milde voldsparagraf. Derudover har vi rekvireret overvågning, der nu skal gennemgåes af efterforskerne, siger vagtchef Thomas Tarpgaard.

Eskalerede voldsomt
Blandt de hjemløse, der mandag aften befandt sig på Christianshavns Torv, er Marlene Malle Granild, næstformand i foreningen 'Hjemløse for hjemløse'.

Sammen med en større gruppe ligger hun i disse dage på Christianshavns Torv og laver en fredelig demonstration, der skal sætte fokus på de hjemløses svære vilkår.

- I den anden ende af torvet står der fire romaer. Det gør de tit. Vi bad dem om at slukke deres musik tre-fire gange, men pludseligt opstår der tumult. Det gik bare stærkt, og pludseligt går de løs på hinanden, siger Marlene Malle Granild.

Som så mange gange før tænder hun sin telefon og filmer livet på torvet. Denne gang er centrum for linsen det voldelige slagsmål.

Tigger oversprøjtet med skumslukker: Så samlede radiovært 2000 ind

Vågnede til gerningsmandens ansigt
I kampens hede bliver Marlenes kammerat Thomas to gange ramt af flasker i hovedet, før politiet ankommer til stedet.

Thomas ender på skadestuen, mens voldsmanden bliver anholdt.

- Da vi vågner her til morgen, står gerningsmanden, der har slået Thomas i hovedet med en flaske, og glor os ned i hovedet. Det var meget ubehageligt fortæller Marlene Malle Granild.

Hun fortæller, at det ikke er første gang, der er konflikter mellem romaerne og gruppen med hjemløse, som Marlene er en del af.

Romaerne presser de hjemløse
Slagsmålet er det seneste i en række nylige episoder, hvor romaer og danske hjemløse er kommet i konflikt.

Tidligere på måneden kunne Berlingske fortælle, hvordan hjemløse i hjertet af København, oplever at blive opkrævet beskyttelsespenge af romaer for at sove sikkert på gaden.

Blandt andet beskrev avisen, hvordan den hjemløse André Christensen en nat var blevet vækket af tre romaer og afkrævet 500 kroner til gengæld for at få lov at sove i fred.

Den opfattelse deler Marlene Malle Granild:

- Vi oplever, at romaerne kommer og overtager vores stedet og pladser. Det er selvfølgeligt ikke alle romaer, men der er en gruppe af hardcore hjemløse rumænere, der ikke har forstået konceptet af at være på gaden i Danmark. De kender ikke vores regler, siger hun og tilføjer:

- Det kan ikke nytte noget. Vi har så mange hjemløse danskere, der ikke bliver taget hånd om. Burde vi ikke tage hånd om vores egne problemer, inden vi tager andres problemer ind, spørger hun.

Lykkelandet: Tiggere sender 90 millioner kr til Rumænien

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.