Rooftopbar politianmeldt

Rooftopbaren Brasserie Jacobsen i Illum i København er blevet politianmeldt af Fødevarestyrelsen

Plantevæggen på billedet her en af tingene, som baren har svært ved at holde rent. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Plantevæggen på billedet her en af tingene, som baren har svært ved at holde rent. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Artiklen er nederst opdateret med kommentar fra den nyligt indsatte direktør for baren, Glen Smed.

Højt at flyve, dybt at falde. '

Det gør sig i den grad gældende for den hedengangne Bar Jacobsen, en såkaldt rooftopbar på Østergade 52 i Illum i København, som dog nu har lovet bod og bedring og har skiftet navn til 'Brasserie Jacobsen'.

Baren, som ellers ser ganske sund og nærende ud med grønt i alle retninger, er blevet politianmeldt efter et besøg af Fødevarestyrelsen.

Det sker efter Brasserie Jacobsen ikke formåede at følge op på anvisninger fra Fødevarestyrelsens forrige besøg, som udover anmærkningen og en sur smiley af kategori fire også kostede 15.000 kroner i bøde. I rapporten fra Fødevarestyrelsens besøg 12/02/2020 lyder det:

'Ved fustager bag bar ses ansamlinger af støv og snavs. Isterningmaskine fremstår med ansamlinger af snavs i kanter, der kommer i direkte kontakt med isterninger. I køkken ses ansamlinger af snavs og madrester under inventar, langs kant ved gulv.'

Bar Jacobsen har tidligere fået en glad smiley af Fødevarestyrelsen. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Bar Jacobsen har tidligere fået en glad smiley af Fødevarestyrelsen. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Bakterievækst
Brasserie Jacobsen har ifølge Fødevarestyrelsen også problemer, når det kommer til at gøre rent i al almindelighed. Således bliver der beskrevet huller i fliser, som er fyldt med snavs, og fedtede kæder, som udsugningen hænger i.

Derudover agerer opvaskemaskinen muligvis drivhus for nogle særdeles ubudne gæster i restaurationsbrancen.

'I opvaskemaskine ses røde ansamlinger af formodet bakterievækst,' står der.

Brasserie Jacobsen har følgende svar i rapporten, som resulterede i barens anden sure smiley af kategori fire i træk.:

'Det får vi gjort rent.'

Under al kritik
Ekstra Bladet har rettet henvendelse til firmaet bag Bar Jacobsen, uden at kunne få svar. Til gengæld har den nyligt indsatte direktør for baren Glen Smed rettet henvendelse. Han skal stå for at få baren vendt rundt.

- Det er selvfølgelig under al kritik, hvad der er foregået herinde. Jeg arbejder med såkaldte turnarounds af restauranter i hele landet, og den del, du beskriver, i forhold til Fødevarestyrelsen betyder meget for en forretning. 

- Hvordan vil du ændre på baren, eller nærmere brasseriet?

- Vi har overtaget driften i starten fra 9. marts i et nyt selskab. Jeg er ansat som direktør, og vi er opmærksomme på de her ting, hvor jeg har en plan for køkkenet. 

-  Vi får fjernet plantevæggen og får bygget en hel ny bar. Den opvaskemaskine, som bliver beskrevet, er også skiftet, og selve køkkenet får en overhaling.

- Hvad tænker du om den måde, som baren er blevet drevet på indtil i mandags?

-  Det er yderst kritisabelt. Det hører ingen steder hjemme. Jeg har arbejdet i branchen i 30 år, og man skal have respekt for Fødevarestyrelsen. Det er yderst uheldig omtale, men selvfølgelig berettiget.

- Men det er fortid, og vi arbejder 100 procent sammen med Illum for at få styr på tingene, siger direktør Glen Smed og tilføjer, at der vil være en generel genabning, når engang køkkenet og baren er færdigbygget.

Ekstra Bladet har set dokumentation for, at der er oprettet en ny virksomhed med navnet Brasserie Jacobsen hos Fødevarestyrelsen 9. marts 2020, hvor Bar Jacobsen før lå.