Rottelort og gift: Politiet beslaglægger 100 tons slik

Slikimportvirksomhed i Slagelse mistænkes for skatteunddragelse for ikke under 27 millioner kroner

Det var på denne adresse politiet i dag ransagede en virksomhed, der importerer slik. (Foto: Michael Nordborg/Alarm112danmark.dk)
Det var på denne adresse politiet i dag ransagede en virksomhed, der importerer slik. (Foto: Michael Nordborg/Alarm112danmark.dk)

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi gennemførte onsdag den 21. januar 2015, med assistance fra sjællandske politikredse, Skat og Fødevarestyrelsens Kontrolgruppe, en større ransagningsaktion af et lager tilhørende en slikimportvirksomhed i Slagelse. Ligeledes ransagede de indehaverens private bopæl i Slagelse.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger foregik ransagningen på Sorøvej i Slagelse.

- Indehaveren er blevet sigtet for skatteunddragelse på ikke under 27 millioner kroner, fortæller politikommisær ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi, Johannes Skree-Larsen til Ekstra Bladet.

Importeret fra Sverige
Til Ritzau uddyber politikommissæren baggrunden for sigtelsen, og hvordan de vurderer, at svindlen har fundet sted.

- Vi mener, at slikket er importeret fra Sverige, og at importøren så har "glemt" at indberette importen til Skat.

- Det er utroligt lukrativt at snyde med slik, for sukkerafgiften er det dobbelte af momsen, så slik er dobbelt så dyrt i Danmark som i Sverige, siger Johannes Skree-Lassen.

Den sigtede blev taget med til afhøring, hvor han nægtede sig skyldig og ikke ville udtale sig yderligere.

- Han er efterfølgende blevet løsladt, da vi vurderede, at han ikke har mulighed for at påvirke efterforskningen, siger politikommissæren til Ekstra Bladet.

Ifølge politiet havde firmaet tilladelse til at drive importvirksomhed i Danmark, og det var hos Skat, at alarmklokkerne havde ringet i første i omgang.

- Det er Skat, der har fundet ud af, at der angiveligt har fundet noget mistænkeligt sted i virksomheden. Altså at der ikke bliver afregnet moms og den afgift, der skal afregnes, siger han.

Rottelort i slikket
Politiet beslaglagde flere steder store mængder regnskabsmateriale og bilag samt en del IT-udstyr. De mistænker importfirmaet for at have unddraget for ikke under 27 millioner kroner.

Desuden blev der beslaglagt 100 tons slik og chokolade, da Fødevarestyrelsens Kontrolgruppe fandt rottelort og rottegift på sliklageret.

Politiet beslaglagde også cirka 250.000 kroner i kontanter på de to adresser.

En udløber af ransagningsaktionen førte til ransagning af et andet lager i Slagelse, tilhørende en lokal bland-selv-slik forretning, hvor der uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen blev opbevaret en noget mindre mængde chokoladevarer.