Annonce:
Annonce:

Rottweilere løs på legeplads: Politiet måtte rykke ud

Politiet måtte mandag rykke ud til en daginstitution nær Silkeborg, da to rottweilere havde forvildet sig ind på institutionens legeplads, og den ene udviste aggressiv og truende adfærd

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Pædagogerne i Funder Kirkeby Børnehus fik mandag travlt, da to løse rottweilere forvildede sig ind på legepladsen, hvor mange af institutionens børn befandt sig.

Politiet måtte tilkaldes, da den ene af de to rottweilere ikke kunne indfanges og virkede aggressiv, og de fremmødte patruljer satte en jagt efter hunden i gang, der fortsatte uden for legepladsen, og som endte med skud.

Det fortæller politiassistent hos Midt- og Vestjyllands Politi Michael Hove til Ekstra Bladet.

- Klokken 12.50 får vi en anmeldelse fra Børnehuset om, at der er et par hunde inde på legepladsen. Den ene opfører sig pænt, og den er der styr på, men da pædagogerne forsøger at fange den anden, begynder den at snerre ad dem.

Afgav tre skud
Michael Hove fortæller, at børnene var blevet fulgt ind i et drivhus, da patruljerne ankom.

Annonce:

På et tidspunkt løber den aggressive hund ud fra legepladsen, og politiets jagt fortsætter et stykke fra institutionens grund.

- Rottweileren er på det tidspunkt meget aggressiv og løber hen imod en politimand. Hunden har blottede tænder og udviser meget aggressiv adfærd, og der vurderer betjenten, at det er nødvendigt, at der skal afgives skud for at få hunden aflivet. Han affyrer først to skud og derefter et tredje for at sikre, at den er død.

Michael Hove understreger, at ingen børn har hørt eller set nogen skud.

Ekstra Bladet har talt med daglig leder af Funder Kirkeby Børnehus Ulla Christensen, som bekræfter hændelsesforløbet. Hun lægger stor vægt på, at politiet hurtigt kom frem til stedet, og at situationen efter omstændighederne forløb ganske roligt.

Annonce:

- Da hunden forsvinder fra legepladsen, ryger alle børnene op i børnehaven, og der er egentlig helt ro på - som i helt ro på. Der er et par børn, som har været lidt tæt på de her hunde, og som er blevet forskrækket, og det tager vi os selvfølgelig af og har også snakket med forældrene om det, siger Ulla Christensen.

'Der var ro på'
- Jeg ved, at der går nogle rygter om, at hunden er blevet skudt på legepladsen. Vores børn ved ikke, at der er en hund, der er blevet skudt. Det er ikke noget, der kommer fra os, siger hun og gentager, at ingen har set eller hørt skud.

- Hvordan kunne hundene komme ind - er legepladsen ikke indhegnet?

- Vi ligger langt ude på landet, så vi har to strækninger, der ikke er hegn på endnu. Men det er sat i gang, at der skal hegn omkring der, svarer den daglige leder.

Ulla Christensen informerede hurtigt forældrene om hændelsen i et opslag på Aula.

- Og så har pædagogen, der er tilknyttet den gruppe af børn, hvor vi har haft en fornemmelse af, at de har reageret eller været i nærheden og oplevet det lidt voldsomt, haft fat i forældrene telefonisk.

- Der kan lynhurtigt opstå nogle historier, og derfor er det er vigtigt for os at sige, at der har været ro på, og at der har været styr på tingene, understreger Ulla Christensen og roser sit personale for deres håndtering.

Hundeejeren, som ikke havde opdaget, at hundene var løbet væk, er blevet sigtet for overtrædelse af hundeloven.

En 12-årig pige fra Odense blev bortført til Afrika af sin far og forsøgt tvunget til et ægteskab med en 75-årig mand. Hør mere om sagen i 'Afhørt' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: