Rumæner slog hjemløs med flaske: Nu er han dømt

Rumænsk flaskesamler fik fængsel og udvisning for at slå dansk hjemløs i hovedet med en flaske

Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): En 32-årig rumæner er her ved middagstid idømt fængsel i forbindelse med, at han under et slagsmål i slutningen af maj knaldede en flaske i hovedet på en hjemløs dansker.

Det skete på Christianshavn Torv, og episoden blev filmet af en af de andre danske hjemløse, der lagde den på facebook. Her gik videoen viralt, og en række medier har siden vist den. Blandt andet Ekstra Bladet.

Romaer og hjemløse i voldsomt masseslagsmål

Den pågældende video blev afspillet som dokumentation ved dagens retsmøde. Videoen viser en del af balladen, hvor de østeuropæiske flaskesamlere toppes med danske hjemløse.

Her kan man se, hvordan parterne flere gange støder sammen og uddeler slag og spark. På et tidspunkt står to af de danske hjemløse og sparker på en østeuropæer, der ligger ned. Kort efter blander den nu dømte sig og slår den ene dansker i hovedet med flasken.

Ved dagens retsmøde var rumæneren iklædt en t shirt og sorte træningsbukser. Frisuren var karakteristisk med helt tæt klipning i siderne og lidt længere på toppen.

Han modtog dommen uden at ytre sig synderligt om straffen.

Sloges om musik
Manden, der fik knaldet flasken i hovedet er siden kendt som 'hjemløse Thomas'. Han måtte efterfølgende en tur på skadestuen med en flænge i hovedbunden.

Den flaskesvingende rumæner er tidligere omtalt som værende 'roma', men det er fortsat en uunderbygget påstand.

Til gengæld står det fast, at han ved dagens retssag fik 60 dages fængsel samt udvisning i seks år for sin andel i balladen.

Ved retssagen havde anklager, Allan Kristensen, krævet mellem to og tre måneders fængsel til rumæneren. Omvendt har rumæneren under retssagen ment, at han skulle frifindes på grund af nødværge.

Den forklaring købte retten dog ikke. Under retssagen havde han forklaret, hvordan han slog med flasken for at hjælpe sin kammerat, der liggende på jorden modtog flere spark.

- Der var heller ikke tale om, at du blev angrebet, sagde retsformanden.

- Men vi forstår din ophidselse i forbindelse med episoden. Og derfor fastsætter vi straffen til 60 dage, forklarede hun.

Domme i forbindelse med vold af den karakter, der i den pågældende sag var rejst tiltale for, straffes normalt med mellem to og tre måneders fængsel - sådan som anklageren havde krævet.

Det har tidligere været fremme, at de danske hjemløse og de østeuropæiske flaskesamlere den pågældende dag røg i slagsmål på grund af noget musik, som østeuropæerne hørte.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.