Rumænere fængslet for tyveri på Roskilde

Politiet oplever ofte, at udlændinge opholder sig omkring festivalen for at stjæle frem for at høre musik

Politiet har på årets Roskilde Festival stort fokus på udlændinge, der opholder sig omkring festivalen.

De har nemlig erfaring med, at der er en del, som kommer til festivalen for at begå stjæle og ikke for at høre musik. Og indtil videre ser taktikken ud til at virke.

- Ud fra vores erfaringer fra tidligere år har vi prøvet at udpege de kriminelle i gadebilledet i ugerne op til og under festivalen, og statistikken viser, at der er en klar overvægt af kriminalitet begået af folk fra Bulgarien og Rumænien. Hvis vi mener, at der kunne være noget interessant at komme efter, så tager vi kontakt til dem og viser, at politiet er klar til at gribe ind, hvis der foregår noget ulovligt, fortæller Simon Schwaner, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands politi.

8 rumænere anholdt
Tre rumænske statsborgere på henholdsvis 26, 27 og 29 år blev søndag anholdt i forbindelse med tyveri af punge, mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr fra gæster på festivalen. De tre personer er nu blevet varetægtsfængslet frem til 9. juli.

Derudover er en 25-årig mand fra Rumænien blevet anholdt søndag, da politiet mødte ham på festivalpladsen med en mobiltelefon og en tablet, som han ikke kunne gøre rede for.

To 24-årige og en 27-årig mand fra Rumænien blev anholdt natten til mandag for at være i besiddelse af 12 mobiltelefoner og et lille kvantum skunk, og en 27-årige rumænsk kvinde blev desuden anholdt og sigtet for forsøg på tyveri.

Politiet vurderer lige nu, om de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Slået ned med teltstænger
I løbet af søndag og mandag er to personer blevet udsat for voldelige overfald på festivalen.

Tidligt mandag morgen blev en 21-årig mand fra København udsat for vold på campingplads L 43, hvor han opholdt sig i et telt. Den 21-årige puffede til en teltstang, hvorefter der løb vand ned over en af to mænd med udenlandsk baggrund. De to mænd kom tilbage kort efter med teltstænger, som de brugte til at slå den 21-årige mand. Han blev efterfølgende behandlet i samaritervagten.

En 19-årig pige fra Haslev blev ved midnat mellem søndag og mandag puffet omkuld af en anden pige. Det endte med, at en mand på 20-22 år kom til og nikkede pigen en skalle.

Politiet leder lige nu efter gerningsmændene.