Rumænere startede falsk indsamling: Nu er de udvist

Tre rumænere er blevet dømt for bedrageri og udvist af Danmark

(Politifoto)
(Politifoto)

Tre rumænere blev mandag ved Retten i Helsingør dømt for bedrageri og forsøg på bedrageri. Dommen lød på 30 dages fængsel, udvisning og seks års indrejseforbud.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemedelse.

De tre rumænere på 25, 26 og 28 år forsøgte 13. juni 2016 at narre penge fra kunder i Nivå Centret ved at foregive at samle ind til handicappede børn, døve og stumme.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der var tale om egentligt bedrageri og ikke bare tiggeri. Det var organiseret, og de rumænske mænd havde et indsamlingspapir med et handicaplogo på et clipboard, som de fremviste til handlende for at få doneret penge. Pengene skulle dog ikke bruges til handicappede børn og et center for døve og stumme, men skulle derimod finansiere mændenes tur videre til Sverige, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup.

Ifølge et vidne foregav mændene selv at være døve og stumme, da de samlede ind. Pengene skulle dog ikke bruges på hverken handicappede børn eller et center for døve og stumme, men skulle ifølge mændenes forklaring derimod bruges til at betale for at komme videre til Sverige.

Alle tre mænd modtog dommen.