Rumænsk kloak-konge anholdt under narkorazzia

Under en stor narko-razzia i kloakkerne i Rumæniens hovedstad er flere blevet anholdt - heriblandt den mistænkte leder 'Bruce Lee'

Florin Hora - også kendt som 'Bruce Lee' i undergrunden - sidder her i underbukser, efter han blev anholdt under en narko-razzia i Rumæniens hovedstad Bukarst. Foto: AP/Vadim Ghirda
Florin Hora - også kendt som 'Bruce Lee' i undergrunden - sidder her i underbukser, efter han blev anholdt under en narko-razzia i Rumæniens hovedstad Bukarst. Foto: AP/Vadim Ghirda

Den rumænske kloak-konge Florin Hora - også kendt i undergrunden som 'Bruce Lee' - blev tirsdag anholdt under en større anti-narkotika razzia i Bukarests kloakker. Snesevis af mennesker blev ifølge Associated Press anholdt under mistanke for narkohandel.

I den rumænske hovedstad er der et helt samfund, der lever i kloakkerne, og de fleste af de anholdte var dog også hjemløse, som boede permanent under jorden. Det menes, at der lever hundredvis af mennesker i kloakkerne.

Lederen af narko-netværket
41-årige Florin Hora anses som 'lederen' af undergrunden. Det rumænske politi mistænker ham desuden også for at være lederen af det narkohandels-netværk, som eksisterer dernede.

Politistyrken og anklagemyndigheden, der efterforsker narkohandlen i undergrunden, tog tirsdag ned og undersøgte kloakkerne, hvor narkohandlerne angiveligt bor og 'arbejder'. De undersøgte også nærliggende bygninger under razziaen.

Narkoring
De rumænske anklagere fortalte tirsdag, at indsatsen er fokuseret på at bryde en narkoring på 23 kendte medlemmer, som angiveligt sælger metadon, heroin og andre stoffer.

Rumænske medier rapporterede desuden, at politiet også fandt malerier, fjernsyn, narko og penge, men det var ikke noget anklagerne ville bekræfte.

Mange medier har lavet gribende reportager fra den rumænske kloak-verden. Det er blandt andet blevet berettet, at de fleste beboere er misbrugere, som har HIV og tuberkulose. Det er både børn, mænd og kvinder, der lever i kloakkerne.