Rumænske tricktyve udvises for altid

Lænsede stjålne dankort over hele Danmark

Billedet er fra en anden sag mod rumænske tricktyve, der starter ved retten senere i juni, hvor to er tiltalt for at have stjålet 1,2 mio. kr. fra ældre ofre. Politifoto.
Billedet er fra en anden sag mod rumænske tricktyve, der starter ved retten senere i juni, hvor to er tiltalt for at have stjålet 1,2 mio. kr. fra ældre ofre. Politifoto.
Følg Krimi

To rumænske tricktyve skal udvises af Danmark for bestandigt, efter at de i dag blev dømt ved retten i Glostrup for en lang serie tyverier over hele Danmark.

De aflurede pin-koden til ofrenes dankort, stjal dankortet og hævede løs i kontantautomater. Det samlede udbytte var cirka 760.000 kr.

Den 58-årige Stefan Berechet blev idømt to et halvt års fængsel og den 38-årige Mihai Marin fik halvandet års fængsel.

Stefan Berechet blev dømt for cirka 200 forhold af tyverier og databedragerier, mens hans landsmand blev dømt for cirka 100 forhold.

Stefan Berechets udbytte var på cirka 760.000 kr., mens Mihai Marins udbytte var cirka 346.000 kr. Beløbene kan dog ikke uden videre lægges sammen, fordi de to tricktyve var sammen om en del af forholdene.

De blev desuden dømt for forsøg på kontant-hævninger på henholdsvis 135.000 og 76.000 kr.

Ofre for udenlandske tricktyve: Sådan blev vi snydt

Rumænerne modtog dommen, og de er fortsat fængslet til afsoning og udvisning. De har siddet varetægtsfængslet siden 3. november sidste år.

De mange tyverier skete i tre perioder fra 2014 til efteråret 2016. Opklaringen startede på Københavns Vestegn, hvor rumænerne var mistænkt for cirka 25 tricktyverier. Efter anholdelserne blev forhold fra hele Danmark samlet hos Københavns Vestegns politi.

Beviserne bestod blandt andet af overvågningsfotos fra de kontantautomater, hvor de hævede på de stjålne dankort.

Ofre for udenlandske tricktyve: Sådan blev vi snydt

Rumænernes ofre var især kvinder, der fik pin-koderne afluret, når de betalte. Herefter sørgede rumænerne for at forvirre dem, så de kunne stjæle pungen med dankortet. Herefter skyndte de sig at løbe rundt til kontantautomater eller købe i forretninger indtil dankortet blev spærret.

Senere på måneden starter en sag ved retten i Helsingør mod to rumænske tricktyve, der hidtil har tilstået tricktyverier mod 71 ofre, der blev lænset for samlet 1,2 million kr.

Politiet: Rumænske trick-tyve stjal 1,2 millioner kr. fra ældre ofre

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt