Russisk eks-spion og hans datter er fundet livløse på en bænk

En tidligere russisk spion, Sergej Skripal, og hans datter er fundet livløse på en bænk. Deres tilstand beskrives som kritisk

Russisk eks-spion og hans datter er fundet livløse på en bænk

Politiet undersøger stedet hvor Sergej Skripal blev fundet. Video: AP

En 66-årig mand og en yngre kvinde, som er fundet livløse på en bænk i Sydengland, er den russiske eks-spion Sergej Skripal og datteren Yulia Skripal, der er i 30'erne. Det erfarer det engelske medie BBC.

Deres tilstand beskrives som kritisk.

Det engelske politi er i gang med at finde ud af hvilket 'ukendt stof', der udgjorde kollapset på bænken. 

BBC oplyser, at de har kontaktet familien til de to mennesker.

Søndag blev de fundet bevidstløse på en bænk foran et butikscenter i byen Salisbury.

Wiltshire Politi oplyser at parret, der blev fundet ved shopping-centret The Maltings i Salisbury ikke havde synlige skader. De efterforsker det stadig som en kriminel handling.

BBC skriver, at to politibetjente bliver behandlet for 'mindre symptomer' i forbindelse med hændelsen.

Både læger og politi arbejder tirsdag på højtryk for at opklare, hvad det er, der har forgiftet Sergej Skripal og hans datter.

- Det er indlysende, at det er en meget usædvanlig sag, og det er afgørende at komme til bunds i, hvad der var skyld i dette, så hurtigt som muligt, siger Mark Rowley til BBC Radio.

Han kommer fra Londons politi og leder styrkens enhed for terrorbekæmpelse.

Den 66-årige eks-spion blev i 2006 idømt 13 års fængsel i Rusland. Han blev fængslet for at forråde den russiske efterretningstjeneste.

I forbindelse med en spionudveksling mellem USA og Rusland i 2010 kom han til Storbritannien.

Talsmanden for præsident Putin, Dmitry Peskov, fortalte journalister i Moskva, at Rusland er klar på at hjælpe med efterforskningen, men at Rusland og Kreml ikke har 'nogen information' om, hvad der har ledt til far og datters kollaps på en bænk.

- Det er en tragisk situation, men vi har ikke nogen information om, hvad der kan have ført til det her, eller hvad han har været involveret i, sagde talsmanden til journalisterne.

I Storbritannien vækker det minder om drabet i London på den russiske eks-spion Aleksandr Litvinenko, der fandt sted i 2006.

Han døde efter tre uger i en hospitalsseng i London, efter at havde drukket grøn te med to russere. Teen viste sig at være forgiftet med det radioaktive stof polonium-210.

Rusland blev beskyldt for at stå bag mordet på den tidligere russiske efterretningsagent Litvinenko, efter at han brød med Rusland i 2000 og slog sig ned i Storbritannien.

Opdateres...

Trines forældre var hemmelige agenter