Russisk fly er styrtet ned i Syrien: 39 personer dræbt

Et russisk transportfly er tirsdag styrtet ned i Syrien. Alle 39 ombordværende omkom.

Ruslands efterforskningskomité siger ifølge Reuters, at den vurderer, at en kriminel handling kan ligge til grund for et militært flystyrt i Syrien, der tirsdag kostede 39 mennesker livet. 

- En efterforskning af ulykken er iværksat ud fra denne mistanke, hedder det.

Ruslands forsvarsministerium meddelte sent tirsdag, at antallet af omkomne ved ulykken, hvor et transportfly styrtede ned, er 39 - og ikke som tidligere oplyst 32. 

Alle ombordværende var fra det russiske militær. 

Rusland er en af de vigtigste allierede for Syriens præsident, Bashar al-Assad. Flystyrtet får antallet af dræbte russere i forbindelse med den russiske deltagelse i krigen i Syrien, til at stige drastisk.

Flyet - en Antonov An-26 - er et transportfly med to motorer. Det styrtede ned ved den russiske luftbase Hmeimim i Latakia-provinsen. 

Flytypen blev designet sidst i 1960'erne i det daværende Sovjetunionen. 

Præsident Vladimir Putin har kondoleret de pårørende til de omkomne, efter at han blev underrettet om flystyrtet af forsvarsminister Sergej Sjojgu, oplyser Kreml i en erklæring.

Det er det andet russiske militærfly, som er styrtet ned i Syrien i år. Et Su-25 kampfly blev i sidste måned skudt ned i provinsen Idlib.

Der er ikke blevet skudt mod flyet, som styrtede ned omkring klokken 13 dansk tid tirsdag. Flyet var i gang med indflyvningen til militærbasen, men styrtede omtrent 500 meter, før det nåede landingsbanen.

Basen ligger i det nordvestlige Syrien langt fra konfliktens front, men var under beskydning i december. 

Den er Ruslands vigtigste base for militære operationer fra luften i Syrien.

Rusland har mistet ni militære fly, siden landet involverede sig i konflikten i Syrien for omtrent to et halvt år siden.

Der er sket flere ulykker på basen - blandt andet da et militærfly styrtede i oktober sidste år. Her omkom to besætningsmedlemmer.