Russisk spion i kritisk tilstand: Kan være angrebet med 'ukendt stof'

En 66-årig russisk statsborger er blevet indlagt på et hospital i England, skriver flere britiske medier

Sergei Skripal, som her ses på et tidligere pressefoto, er blevet indlagt. Han har muligvis været i kontakt med et ukendt stof, melder flere britiske medier. Foto: AP
Sergei Skripal, som her ses på et tidligere pressefoto, er blevet indlagt. Han har muligvis været i kontakt med et ukendt stof, melder flere britiske medier. Foto: AP
Følg Krimi

En 66-årig russisk statsborger er i kritisk tilstand, efter at han formentlig har været i kontakt med et ukendt stof i byen Wiltshire i England. Og manden har tidligere spioneret for Storbritannien og mod Rusland.

Det skriver flere britiske medier. Herunder The Telegraph og BBC.

Manden hedder Sergei Skripal. Han fik asyl i Storbritannien, efter at USA og Rusland i 2010 lavede en aftale om at udveksle anholdte spioner.

Britisk politi fortæller om en 'stor sag', efter at en mand og en kvinde søndag fik det dårligt og faldt bevidstløse om i et indkøbscenter i Salisbury. Det stof, som manden skulle have været i kontakt med, er endnu ikke blevet fastslået.

Og politiet kan endnu ikke med sikkerhed sige, om der overhovedet er sket en forbrydelse.

Skripal har en fortid som oberst i det russiske militærs efterretningstjeneste. Han fik 13 års fængsel, da han i 2006 blev anholdt som spion for Storbritannien.

Han blev dømt for til Storbritannien at have udleveret identiteter på russiske efterretningsfolk, som arbejdede undercover i Europa.

Af dommen fremgår det, at Skripal modtog 100.000 dollars for oplysningerne. Det fortælles videre, at Skripal havde arbejdet som spion siden 1990'erne.

Skripal var en af fire fanger, som blev løsladt i Moskva i 2010, og som indgik i en byttehandel med USA. USA løslod til gengæld 10 personer, som havde spioneret mod USA.

Både Skripal og en kvinde, som menes at være i 30'erne, bliver lige nu behandlet på et hospital i Salisbury.

Et område omkring et indkøbscenter i Salisbury og flere andre dele af byen har været afspærret, mens ansatte i beskyttelsesudstyr har renset gader med vandslanger, skriver BBC.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.