Rygmærker fortsat uønskede på Bakken - 'Truer' med ballonaktion

Rygmærkeklædte motorcykelfolk vil have lov til at bære deres mærker på Bakken

(Flemming Schiller/POLFOTO)
(Flemming Schiller/POLFOTO)
Følg Krimi

Dyrehavsbakken og motorcykel-folket er stærkt knyttet til hinanden. Når Bakken åbner om foråret og lukker igen til efteråret er der kæmpe mc-optog fra Nørrebro og til Klampenborg.

Alligevel ser Bakken helst, at det ofte rygmærkeklædte motorcykelfolk helst lader rygmærkerne blive derhjemme, når de ellers gæster stedet. Det siger Bakkens direktør, Niels-Erik winther:

- Som udgangspunkt er alle velkomne på Bakken, men når man kommer med rygmærker, så henstiller vi til, at man enten vender dem om eller lader dem blive udenfor.

- Vi har tidligere fået henvendelser fra folk, der har følt sig provokeret af rygmærkerne, hvilket er baggrunden for, at vi henstiller til at de vendes om.

Han understreger, at stedets vagter ikke smider nogen ud for at bære rygmærker. Der er tale om en høflig henstilling, siger direktøren.

- Man risikerer kun udsmidning, hvis man direkte overtræder ordensbestemmelserne eller på anden måde laver ballade, siger han.

Hvem, der eventuelt har klaget og i hvilken forbindelse, der er sket, vil han ikke uddybe.

Om de to årlige motorcykeloptog siger han:

- Det er en super event. Jeg kan tilføje, at vi har mange mc klubber, der kommer på Bakken for at hygge sig. Og vi oplever sjældent, at der er problemer, når vi beder eventuelle rygmærke-bærere vende deres mærker om.

Han udtalelser kommer efter, at en gruppe, der kalder sig Bikers Against Discrimination (BAD) har klaget til Bakken over, at nogle medlemmer fra en motorcykelklub, Incognito MC, i løbet af sommeren er blevet bedt om at vende deres veste om.

- Selvom Bakken siger, at der kun er tale om en venlig henstilling, så betragter vi det som en bortvisning, siger Jan Thømming, talsmand for BAD.

- Der er tale om helt almindelige personer i den klub. Hvert år indsamler de de ind til julemærkehjemmene ved at køre særlige ture. Her samler de mellem 200 og 300 motorcykler, hvor de kører til Skælskør Julemærkehjem, fortæller han.

I forbindelse med Bakkens snarlige lukning 'truer' BAD med at lave en lille happening i forbindelse med debatten om rygmærker på Bakken.

- Vi har planer om at dele balloner med vores logo ud der, for at gøre opmærksomme på sagen, siger Jan Thømming, der tilføjer:

- Vi vil selvfølgelig også have vores rygmærker på, de forskellige klubber, der kommer til lukningen.

Han fortæller, at BAD vil bruge det kommende vinterhalvår på at planlægge en eller aktioner, der skal udfolde sig ved næste års åbning af Bakken.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+