Annonce:
Annonce:

Rystet over grov mishandling i Vollsmose: 'Sætter ild til dem og spiller fodbold med dem'

Kattens Værn oplyser, at de oplever meget grove mishandlingssager i Vollsmose, hvor børn helt ned til seks år er involveret

En sag om et overfald på en Dyrenes Beskyttelse-medarbejder i Vollsmose har startet debatten. Se video fra overfaldet her (Video: TV2 Fyn)
Annonce:
Følg Krimi

De seneste dage har et overfald på en medarbejder fra Dyrenes Beskyttelse i Vollsmose skabt stor debat og forargelse.

Og nu retter Kattens Værn også en hård kritik mod det omstridte boligområde.

Ekstra Bladet har på baggrund af en artikel fra TV2/Fyn været i kontakt med direktøren for Kattens Værn, der fortæller, at de har mellem 20-25 grove mishandlingssager i Vollsmose. Og ifølge Therese Wilbert er det fortrinsvis børn, der efter sigende står bag.

- Når der er sager om mishandling, så er de grovere, når de kommer fra Vollsmose. Vi har oplevet, at de tager dem i hovedet og slynger dem rundt. Vi har haft en sag, hvor de har spillet fodbold med kattene, kastet rundt med dem og trampet på dem. Vi har også fået meldinger om, at nogen har sat ild til dem, så det er grove overtrædelser af dyreværnsloven, siger Therese Wilbert til Ekstra Bladet.

Annonce:

- I mange tilfælde tager børnene det jo som et stykke legetøj, så det bliver et eksperiment at se, hvor meget de kan klare. Det er dog ikke noget nyt og har stået på længe, siger Therese Wilbert til Ekstra Bladet og fortæller, at hendes oplevelse er, at det hovedsageligt er børn mellem 6-12 år, der ikke behandler kattene ordenligt.

- Men hvis det ikke er noget nyt, hvorfor melder I det så først ud nu?

- Vi har oplevet det her i flere år, så det er sådan set ikke noget nyt. De sager er anderledes, end vi oplever andre steder. Samtidig er det også noget andet, at det tit involverer børn. Nu er vi så blevet kontaktet af pressen, men vi har gjort opmærksom på det før, men ingen har været interesseret i at bringe noget før nu. Der er ingen speciel opblusning lige nu, siger Therese Wilbert til Ekstra Bladet.

Direktøren vurderer, at de har fået op mod det dobbelte antal opkald fra bekymrede borgere i Vollsmose, men ikke alt bliver lavet til en sag.

Ifølge TV2/Fyn er direktøren citeret for at fortælle, at de også har oplevet afrevede hoveder og andre legemer på kattene, men det afviser hun over for Ekstra Bladet.

- Sagerne er grove, men det er måske lige voldsomt nok.

Annonce:

Må træde varsomt
Når Kattens Værn bliver kontakt skal de have en tilladelse fra viceværten, varmemesteren eller en matrikel-ejer, før de kan tage affære og reagere på borgerhenvendelserne.

Det har de ved flere lejligheder gjort i Vollsmose, men det er ikke uden risiko.

Ekstra Bladet har spurgt, om hvorvidt Kattens Værn er i besiddelse af billeder af de mishandlede katte, men ifølge direktøren tør de ikke tage billeder i det område.

Artiklen fortsætter under billedet

Vollsmose ligger i den østlige den af Odense (Foto: Jan Unger)
Vollsmose ligger i den østlige den af Odense (Foto: Jan Unger)
 

- Vores katteinspektør tager aldrig sin telefon frem derude, fordi det tør vi simpelthen ikke. Lige så snart vi tager telefonen frem, så kan de godt finde på at lave hærværk, siger Therese Wilbert til Ekstra Bladet.

- Er medarbejderne ikke bange for at være derude?

Annonce:

- Jo, men den ene er så vant til det, og har været der rigtig mange gange. Hun har faktisk fået en god rytme, hvor hun passer sig selv, og så længe hun gør det, så kører det. Men hun blander sig ikke i noget, for så ved hun, at de står der med det samme. Der kan de godt blive rimelig provokerende, siger Therese Wilbert til Ekstra Bladet.

- Hvorfor har i ikke involveret politiet?

- Det nytter ikke rigtig noget, hvis du ikke ved, hvem gerningsmændene er. Så kan vi jo sagtens ringe efter politiet, men hvad skal vi gøre ved det, når vi ikke har en konkret sag? De kan jo ikke sigte nogen, de ikke ved hvem er. Havde vi haft noget konkret, så havde vi selvfølgelig kontaktet politiet, siger Therese Wilbert til Ekstra Bladet.

Tal med børnene
Ifølge Therese Wilbert handler det om at møde børnene, der hvor de er, når man er derude.

- Du skal lade være med at komme om virke som en autoritet. Du skal ikke tro at du er bedre og blande dig i, det de laver. Vores katteinspektør fortæller, at de har stået og brændt en scooter af ved siden af, men det skal man bare ignorere, så bliver man ikke for alvor uvenner med dem.

Annonce:

- Derudover har vi foreslået, at man tager fat i børnene i institutioner, så man kan lære dem, hvordan man opføre sig over for katte. Lære dem, hvad der er okay, og hvad der ikke er okay. Fordi de ved det jo ikke, siger Therese Wilbert til Ekstra Bladet, og understreger, at det hovedsageligt er børn, selv om der også er enkelte voksne i blandt.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Jan Unger
Foto: Jan Unger
 

Ekstra Bladet har spurgt, om hvorvidt Kattens Værn er i besiddelse af billeder af de mishandlede katter, men ifølge direktøren tør de ikke tage billeder i det område.

Dyrenes Beskyttelse overfaldet
Hele balladen er startet, fordi en en kvindelig dyreredder fra Dyrenes Beskyttelse den 27. marts var kørt til Vollsmose for at hjælpe en kat.

Men da hun kom til området, blev hun i sin bil omringet af op mod otte unge. Ifølge Fyns Politi og et vidne, der optog dele af episoden, fik gruppen stoppet bilen. Her flåede de døren op og stjal tændingsnøglen. Vidnet, der har ønsket at være anonym, fortæller til TV 2/FYN, at kvinden blev revet i  håret og råbt ind i hovedet af nogle af personerne. 

Det bekræfter Fyns Politi over for TV 2/FYN.

Annonce:

- En eller anden råber: Vi slår dig ihjel. Hun bliver selvfølgelig bange. Umiddelbart efter er der en anden, der sætter sig ind på forsædet og sætter bilnøglen i, så hun kan køre derfra - og vedkommende siger: Nu skal du køre herfra. Og det gør hun så, fortæller Johnny Schou, der er politiinspektør ved Fyns Politi.

Videoen viser, at i hvert fald to mænd sparker på kvindens bil, hvor baglygten blev smadret - og der blev sparket buler i bilen.

Videoen er knap tre minutter lang og viser også gruppen af unge omringe den hvide bil. Flere af personerne er henne ved den åbne bildør og stikker hovedet ind i bilen til den kvindelige dyreredder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Røveri, narko og drabforsøg

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:
Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: