Så meget har eftersøgningen af Madeleine McCann kostet

Den britiske indenrigsminister Michael Bates afslører nu, hvor meget hele sagen har kostet - indtil videre

Hvis Madeleine mod al forventning ville blive fundet i live i dag, ville hun være 12 år gammel (Foto: AP)
Hvis Madeleine mod al forventning ville blive fundet i live i dag, ville hun være 12 år gammel (Foto: AP)

Hele verden fulgte med i eftersøgningen af Madeleine McCann, efter at hun forsvandt under mystiske omstændigheder under en familieferie i Portugal i 2007. På trods af massiv dækning i verdenspressen og flere års efterforskning, er pigen aldrig blevet fundet - hverken død eller levende.

Flere har gisnet om beløbet for efterforskningen, men nu afslører den britiske indenrigsminister, Michael Bates, at det frem til juni i år har kostet 10,1 millioner engelske pund - svarende til mere end 100 millioner danske kroner. Det skriver det engelske medie The Mirror.

Derudover lyder meldingen fra ministeren, at der vil blive afsat mindst to millioner pund til at dække sagen det kommende år. Det er mere end 20 millioner danske kroner.

Anklage: Forældre dræbte Maddie og gemte hende i fryser

Indenrigsministeriet har financieret efterforskningen med et særligt statstilskud, oplyser ministeren.

En talsperson for Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry, udtaler at de er 'utroligt taknemmelige' overfor politiets efterforskning, premierministeren og indenrigsministeriet.

Madeleine var bare tre år gammel, da hun forsvandt fra forældrenes ferielejlighed den 3. maj 2007 - blot 9 dage før sin fire års fødselsdag.

Sidste år blev flere betjente sendt til Praia da Luz i Portugal for at efterforske yderligere i hendes forsvinden, men det førte ikke til noget gennembrud i sagen.

Ifølge The Sun er der dog ikke noget at sige til, at efterforskningen løber op. De udsendte betjente boede nemlig ifølge avisen på fem-stjernede luksushoteller, da de ledte efter pigen i Portugal, selvom der var billigere alternativer i nærheden.

Desuden er der blevet sået tvivl om, hvor vidt det giver mening at blive ved med at lede efter pigen.

- Hvis der ikke er nogle sikre spor, og med det mener jeg ingen væsentlige operationelle ting som aktive opsyn med mistænkte, så ville jeg have troet, at de ville overveje at afvikle det nu, siger John O'Conner, der er tidligere officer i det engelske politis rejsehold.

Her er børnene der aldrig er fundet