Så sin bror blive skudt: Tog hævn i Field's

Her er politiets teori om skud-dramaet i indkøbscentret Field's. Otte fremstilles for drabsforsøg

Han så sin 21-årige bror blive skudt, og bande-opgøret i indkøbscentret Field's var hævn for drabsforsøget i Persillehaven i Herlev den 11. marts.

Det er politiets teori om det blodige sammenstød i Field's i går, hvor en 17-årig blev skudt i ryggen og en 18-årig i en arm.

Københavns politi har indledt et tæt samarbejde med politiet på Københavns Vestegn, der efterforsker det uopklarede drabsforsøg i Herlev. Det bekræfter kilder både hos Københavns politi og Vestegnens politi.

Den skud-sårede 21-åriges storebror på 25 år er blandt de otte anholdte, der i dag fremstilles i Københavns dommervagt sigtet for drabsforsøg efter skud-duellen i p-kælderen til Field's.

En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Field's. Et vidne fortalte, at denne mand bar skudsikker vest. Læserfoto Krimi Otte unge mænd kræves fængslet for skudduel i Field's

Her skød to bande-grupperinger mod hinanden med mindst to skydevåben, efter at de først havde været i klammeri og knivstikkeri i indkøbs-området i Field's.

Foruden de otte anholdte eftersøger politiet en niende mand, der slap væk fra Field's, inden politiet fik lukket hele området af.

Politiet har delt de ni personer op i to grupper, hvor den ene gruppe på fem jagtede den anden gruppe på fire, som imidlertid skød tilbage mod angriberne. De to sårede og den efterlyste tilhører 'fire-mands gruppen', hvor den ene blev reddet fra et knivstik af sin skudsikre vest.

De fem sigtede fra 'fem-mands' gruppen er alle blevet varetægtsfængslet for 13 dage i dommervagten.

Var med i bilen, da lillebror blev skudt
Opgøret i Field's var en direkte udløber af skyderiet i Herlev, tror politiet. Striden handler muligvis om et hash-marked i Herlev.

Den 25-årige var passager i bilen, da hans lillebror, der var fører af bilen, blev ramt af et skud, da ukendte gerningsmænd åbnede ild mod bilen med i alt tre unge. Kun den 21-årige blev ramt og livsfarligt kvæstet, da et skud ramte gennem venstre siderude.

Den 21-årige er stadig indlagt, og hans tilstand er stabil.

En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Fields. Læserfoto Krimi Skudduel i Field's: Ikke et tilfældigt møde

Føreren bakkede bilen 30-40 meter, før de tre i bilen flygtede. Storebroderen og vennen forsøgte at holde den 21-årige på benene, men han sank om på en sti. En vidne så, at de to åbnede den 21-åriges jakke og at brystet var fuldt af blod. 'Min bror. Min bror, udbrød den ene ifølge et vidne.

Var mistænkt for terror efter våbenkøb
Den 25-årige storebror er særdeles godt kendt af politiet og PET, også i bande-sammenhæng.

I november 2012 fik han halvandet års fængsel og en betinget udvisning for sammen med to andre at have købt to AK-47 Kalashnikov rifler og 240 skarpe skud.

Sælgeren var en PET-agent, og PET´s mistanke var, at våbnene skulle bruges til en terror-aktion. Så PET havde sørget for at file slagstifterne på de to våben ned, så de ikke kunne skyde.

Det var 21-årige chauffør af bilen, som blev ramt af skud (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Vidne til skuddrama i nat: Han råbte min bror, min bror

Terror-mistanken smuldrede, så de tre unge fik kun en dom for våbenkøbet. Det var den 25-årige, der mødte med sælgeren på Hareskov Station den 26. april 2012 og bestilte de to AK 47, som samme dag blev overdraget til en medskyldig, der betalte 37.000 kr. for våbnene.

Ville støtte oprørere i Syrien
Han lagde våben og ammunition i sin bil, og kørte dagen efter til en p-plads i Herlev, hvor våbnene blev overdraget til en tredje mand. Her valgte PET´at slå til, og alle tre blev anholdt. Under retssagen forklarede de, at de to AK-47 skulle sendes til Syrien for at støtte oprørerne i borgerkrigen.

Den 25-årige er tidligere straffet flere gange og har blandt andet en dom på to års fængsel for narkotika i marts 2011.

Politiet mistænker en sammenhæng mellem skyderiet i Herlev onsdag 11. marts og opgøret i Field’s i går. (Polfoto/Finn Frandsen) Krimi Brutalt bandeopgør: Vi mødes ved hovedindgangen - og så knepper vi jer!

1 af 5 Politiet anholdt otte efter opgøret i indkøbscentret og en niende mand eftersøges. (Foto: Finn Frandsen)
2 af 5 Her anholdes en af de otte i Field´s. Privatfoto.
3 af 5 En af de anholdte, der her sidder i en politibil iført dna-dragt, bar angiveligt skudsikker vest. (Foto: Kenneth Meyer)
4 af 5 Opgøret startede oppe i Fields og fortsatte i p-kælderen, hvor det kom til skud-duel. (Foto: Kenneth Meyer)
5 af 5 Den 21-årige blev skudt, da han sad bag rattet i bilen. Hans 25-årige storebror var med i bilen og er blandt de anholdte fra det formodede hævn-opgør i Field´s i går. (Foto: Kenneth Meyer)