Annonce:
Annonce:

Sådan blev vild plan om fangeflugt afsløret

En kvinde er blandt tre personer, der nu er fængslet efter en mistanke om, at de ville befri en fange i Slagelse Arrest ved hjælp af skarpladt våben

Tre personer skulle efter politiets mistanke have tvunget sig adgang til Slagelse Arrest med et haglgevær for at befri en fange. Foto: Per Rasmussen.
Tre personer skulle efter politiets mistanke have tvunget sig adgang til Slagelse Arrest med et haglgevær for at befri en fange. Foto: Per Rasmussen.
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I NÆSTVED: (Ekstra Bladet):

Det er en kriminalsag af de sjældne, der her til formiddag blev foldet ud i retten i Næstved.

Her sad tre personer på 22, 24 og 40 år foran en dommer, sigtet for trusler, våbenbesiddelse og for at ville befri en fange i Slagelse Arrest i aftes.

En af de tre er en kvinde.

Politiet mener, at de tre i  aftes ved hjælp af et skarpladt våben ville trænge ind i Slagelse Arrest for at befri en mand, der i sidste uge blev varetægtsfængslet.

Den mand, der skulle befries er sigtet - erfarer Ekstra Bladet - i en sag om en narko-fabrik, et amfetaminlaboratorium, som Sydsjællands Politi sammen med andre politikredse afslørede i torsdags. Under aktionen beslaglagde politiet blandt andet 50 kilo amfetamin.

Fængslet i sag om narko-fabrik skulle befries

Men den dristige plan om befrielse og flugt blev forpurret.

Annonce:

Under grundlovsforhøret mod de tre i formiddag, som Ekstra Bladet overværede, fremlagde anklageren sagen, og her indgik, hvordan myndighederne fik nys om en forestående befrielses-aktion.

Manden, der sad i arresten begik nemlig en brøler. Han havde skaffet sig adgang til en telefon, men førte i  løbet af i går en samtale, som blev overhørt af andre i arresten.

 I den samtale stod det lysnede klart, at manden ville befries samme aften, og at en navngiven person skulle stå for det.

Under telefonsamtalen fremkom detaljer. Blandt andet skulle befrielses-holdet arrivere til arresten og banke på under dække af, at de skulle aflevere noget tøj til en arrestant. Skjult i tøjet skulle de så have et gevær, lød det i politiets materiale mod de tre anholdte.

Men politiet blev alarmeret om den hemmelige telefonsamtale og detaljerne i den, og de lagde sig på lur ved arresten.

De tre personer ankom i to biler i aftes og efter en kort observation mod dem, slog politiet til. I en af bilerne fandt politiet et haglgevær og en del ammunition.

Annonce:

De tre nægter sig skyldige, meddelte deres forsvarsadvokater, men de tre anholdte ville ikke udtale sig om sagen under grundlovsforhøret i dag. Kvinden er kæreste med den mand, der i følge sigtelsen skulle befries fra Slagelse Arrest.

Hun sad i retten med forgrædt ansigt.

- Har du børn? spurgte dommeren hende, inden der blev taget stilling til varetægtsfængsling.

- Nej, men jeg har to hunde, svarede den unge kvinde.

De tre anholdte er nu fængslet frem til 9. november.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: