Sådan endte mordvåben hos Bandidos før trippel-mordet

Drabs-revolver gik gennem fire mænds hænder, før det endte hos morderne

Politikommissær ved Københavns Politi, Hans Erik Raben, fremviser i videoen nogle revolvere, som er magen til det formodede gerningsvåben (Foto/redigering: Julie Nolsöe)
Følg Krimi

I løbet af et halvt døgn var en Smith & Wesson i hænderne på fire forskellige mænd, før den endte hos drabsmændene, som skød tre unge i en lejlighed på Frederiksberg med revolveren og et haglgevær.

I dag blev den sidste af de fire 'våbenmænd', en 55-årig, idømt halvandet års fængsel ved retten på Frederiksberg for at have solgt revolveren dagen før trippel-drabet.

Den 55-årige KJ tilstod ligesom de tre andre mænd, der havde revolveren i hænderne dagen før trippel-drabet, også tidligere har tilstået.

Med dagens dom er der faldet straffe på tilsammen fire et halvt års fængsel til tre af de dømte, mens den fjerde har fået et års betinget fængsel.

Revolverens 'rute' fra en kolonihaveforening i Ballerup til den endte hos en 23-årig Bandidos-relateret, der købte revolveren med tilhørende ammunition for 10.000 kr., kan nu kortlægges.

Revolver savnes stadig
Politiet har ikke fundet revolveren, men tekniske og ballistiske undersøgelser har bevist, at det med sikkerhed var fra revolveren fra kolonihaven, der blev brugt til trippel-drabet.

Den 55-årige KJ opholdt sig i et kolonihavehus på Solbær Allé i Ballerup om eftermiddagen den 10. november sidste år, da han blev kontaktet af en 'mellemmand', den  29-årige MH, der ønskede at købe den revolver, som KJ havde haft liggende meget længe.

KJ fandt revolveren frem, og han havde tilfældigvis besøg i kolonihaven af sin 45-årige kammerat CJ. Han fik stukket revolveren i hånden og sammen gik de ud i haven for at prøveskyde den. Det skete, da KJ affyrede to skud op i luften.

artiklen fortsætter under billedet

Politiets efterlysning af typen af drabsvåbnet, en kaliber 38 af Iver Johnson/Smith & Wesson.
Politiets efterlysning af typen af drabsvåbnet, en kaliber 38 af Iver Johnson/Smith & Wesson.

Da revolveren virkede som den skulle, blev våbnet og ammunitionen herefter skjult ved en container på Hørkær i Herlev. Her lå våbnet i kort tid, før den blev afhentet af mellemmanden MH og sælgeren KJ, der kørte tilbage til kolonihaven, hvor revolveren blev solgt til to personer.

Den ene af de to købere var den 23-årige Bandidos-relaterede MD.

Den anden køber var en af de fire personer, der nu sidder varetægtsfængslet for drab, for medvirken til drab og for våbenanskaffelse.

En af de fire fængslede er et 33-årigt fuldgyldigt medlem af Bandidos. De andre er relaterede til Bandidos, mens en 24-årig Bandidos, der også var sigtet for trippel-drabet, begik selvmord i sin celle under varetægten.

Flere millioner revolvere fremstillet
Revolveren er af en ældre type, der er blevet fremstillet i mere end en menneskealder af den amerikanske våbenfabrik Iver Johnson, der var i drift fra 1871 til 1993, og af Smith & Wesson samt på licens af andre våbenfabrikker.

Københavns politi betegner drabs-revolveren som en Smith & Wesson, og den menes fremstillet i millioner af eksemplarer under lidt forskellige navne.

Efterforskningen af trippel-drabet kører stadig for fuld kraft. De fire mænd, der nu er dømt for at have håndteret det ene drabsvåben, skal formentlig føres som vidner under en kommende retssag mod de drabssigtede.

Det har haft store personlige konsekvenser for den ene af de våbendømte, CJ, at han tilfældigt var til stede i kolonihaven og overværede prøveskydningen af revolveren.

Udvist for evigt: Anskaffede pistol efter trippel-drabet

Efter trippel-drabet meldte han sig selv til politiet og aflagde fuld tilståelse og gav oplysninger, der havde stor betydning for opklaringen. Siden januar 2016 har han måttet leve på beskyttet adresse langt fra sit hjem, og har derfor ingen kontakt med sine børn. Politiet beskytter ham, og efter råd fra politiet har CJ kun kontakt med ganske få mennesker fra sin bekendtskabskreds, fremgår det af dommen over ham.

Han slap derfor med et års betinget fængsel.

Tilstår: Var med til prøveskydning af revolver før trippel-drabet

Den 29-årige mellemmand MH fik et år og fire måneders fængsel, mens den 23-årige Bandidos-relaterede MD, som købte og betalte revolveren, fik et år og otte måneders fængsel.

Revolveren og et haglgevær blev brugt ved likvideringen af de tre venner Mike Vinther, 24, Phillip Rasmussen, 19, og Suhaib Jaffar 23.

De lå og sov kl. 03.30 den 11. november sidste år, da de blev skudt i en et-værelses lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Drabsmændene kom formentlig op til den lille lejlighed på anden sal via et stillads.

16 venner dømt for våben
Foruden de fire mænd, der er dømt for at have håndteret drabs-revolveren, er 16 af de dræbtes venner nu også dømt for våbenanskaffelser.

Efter trippel-drabet købte vennerne, der tilhører en bande-lignende gruppering kaldet Vanløse-grupperingen, fire våben, tre pistoler og en jagtriffel. Ifølge politiets teori skulle våbnene bruges til en hævnaktion, mens vennerne har forklaret, at de følte sig truet efter trippel-drabet, og derfor købte våben til selvforsvar.

Hævnplaner i tredobbelt drabssag har udløst 33 års fængsel

De 16 er nu idømt tilsammen 33 år og syv måneders fængsel for våben-anskaffelserne.

I går blev de sidste tre dømt ved retten på Frederiksberg. Osama Khalil Jaffar, 22, fik to års fængsel og blev udvist af Danmark for bestandigt, fordi han styrede anskaffelsen af den ene pistol fra Østjyllands Fængsel, hvor han afsoner otte år for dødsvold. Han ankede dommen på stedet.

Den 19-årige Zemedhun Larsen fik tre års fængsel for omgang med to af våbnene og modtog dommen, mens en 17-årig fik to års fængsel for håndtering af to af våbnene. Han tog betænkningstid.

Tiltale: Sex-afpressere skaffede riffel efter trippel-drabet

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind