Sådan fik politiet nye vigtige spor i Heidi-mordet

Ny dna-teknik peger på, at morderen er asiat. Han var også påvirket af flere narkotiske stoffer

Bliv klogere på sagen her

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Nye afgørende spor i det uopklarede mord på den 41-årige Heidi Abildskov i Virum i 2012 er kommet, efter at dna-teknikken igen er blevet forbedret.

Retsgenetisk Afdeling kan nu analysere sig frem til en gerningsmands etniske oprindelse - og nye dna-analyser i Heidi-mordet af den ukendte gerningsmands blod viser, at han er af asiatisk afstamning.

Den nye metode, der måske kan løse mordgåden, hedder geno-geografisk dna-analyse.

Samtidigt har retskemikere nu konstateret, at drabsmanden var påvirket af flere typer narkotika.

Politiet ved også, hvilke stoffer, han havde taget, men det vil efterforskningschef Henrik Gunst ikke afsløre på nuværende tidspunkt.

Kom i narkomiljøet
Politiet formoder, at drabsmanden, der blev overrasket af Heidi Abildskov under et indbrud og stak hende ihjel med talrige knivstik, færdedes i narko-miljøet i Storkøbenhavn eller andet sted i Danmark.

Efterforskningsleder Henrik Gunst forklarer til Ekstra Bladet, at politiet fik de nye spor kort før jul og har arbejdet med dem lige siden.

Politiet har sendt en fornyet efterlysning af gerningsmanden ud via Interpol specielt til de asiatiske lande, men Nordsjællands politi har endnu ikke hørt nyt fra Asien. Det vil også kræve, at drabsmanden er kendt af en lokal politimyndighed og registreret med dna-profil og/eller fingeraftryk.

Nordsjællands politi har foruden en komplet dna-profil også fingeraftryk og håndaftryk fra gerningsmanden, der efterlod sig usædvanligt mange spor i villaen på Frederiksdalsvej 174 - men desværre er han ukendt i alle de nationale politi-registre, hvor dna-profil og fingeraftryk er blevet undersøgt.

Skade i hånden
Gerningsmanden pådrog sig under drabet en skade indvendigt i formentlig højre hånd, og han blødte kraftigt. Derfor efterlod han en masse blod, der er dna-analyseret.

Hans skade kan have været behandlingskrævende, og han har formentligt haft hånden i bandage eller plaster i dagene efter drabet.

Heidi Abildskov blev fundet dræbt i Virum. Privatfoto Krimi Kvinde-mord: Nye spor i seks år gammel sag

Politiet håber derfor, at nogen kan huske en mand af asiatisk udseende med en skadet hånd, som måske har færdedes i narko-miljøet.

Drabsmanden formodes at have medbragt en rørtang mærket Sandvik Bahco, der var efterladt på gerningsstedet. Politiet har aldrig fundet ud af, hvor rørtangen stammer fra.

Politiet har i dag også udsendt et fornyet signalement af drabsmanden, som er af ukendt alder og højde, men han var inden drabet iført en sort dynejakke mærket 'Buddy', størrelse Large med lynlås foran og to skrålommer, lysegrå joggingbukser mærket Leopard størrelse 176 med mørkeblå og gule striber på langs af benene og sorte strømper.

Han skiftede tøj efter det blodige drab og efterlod sig tøj og stjal noget nyt fra villaen.

Ring 1-1-4, hvis du har kendskab til den formodede drabsmand.

Mordet på Heidi Abildskov

Heidi Charlotte Abildskov blev dræbt i sit hjem i Virum om aftenen 15. november 2012 eller natten til den 16.

Den 41-årige kvinde var alene hjemme i villaen på Frederiksdalvej og var kun iført sit nattøj, da hun pludselig stod ansigt til ansigt med en mand, der var bevæbnet med en kniv.

Hun kæmpede for sit liv under en kamp mod drabsmanden i køkken-alrummet, før hun faldt sammen lige uden for terrassedøren. På hendes arme fandt retsmedicineren adskillige afværgelæsioner.

Efterfølgende tog han tre computere og en mobiltelefon med sig ind i familiens Mercedes, som han ville stjæle til sin flugt. Det mislykkedes, og han efterlod tyvekosterne på bilens forsæde, inden han forlod stedet til fods.

I bilen fandt man hans blodige tøj – en dunjakke og et par grå joggingbukser – og på tøjet et blodspor, som ikke stammede fra offeret, men fra gerningsmanden. Derudover fandt politiet hans dna på et gazebind, der lå sammen med tøjet og på et badeforhæng i huset.

Politiet mener, han skar sig i hånden under det brutale angreb på den forsvarsløse kvinde og forsøgte at stoppe blødningen. Hans blod blev også fundet på en kældertrappe, ligesom hans fingeraftryk blev fundet på den efterladte rørtang.

Gerningsmanden er ukendt i det danske politis dna- og fingeraftryksregister, og Nordsjællands Politi har derfor sendt gerningsmandens dna-profil og fingeraftryk ud til alle Interpols 190 medlemslande.

Ingen politimyndigheder har hidtil kunnet identificere ham, men nu siger nye dna-analyser, at han er af asiatisk afstamning, og politiets håb er derfor, at han findes i et eller andet lands registre – og at mordet på Heidi Abildskov så bliver opklaret.

Rørtangen, der blev efterladt på gerningsstedet.
Rørtangen, der blev efterladt på gerningsstedet.

 

Sådan var drabsmanden klædt.
Sådan var drabsmanden klædt.

 

 

Politiets nye oplysninger om drabsmanden.
Politiets nye oplysninger om drabsmanden.
 

 

Teknikere sikrede blod og dermed dna fra gerningsmanden i villaen samt fingeraftryk og håndaftryk. Foto: Anthon Unger
Teknikere sikrede blod og dermed dna fra gerningsmanden i villaen samt fingeraftryk og håndaftryk. Foto: Anthon Unger