Sådan forholder ung mand sig til drabssigtelser

I søndags blev en 26-årig mand sigtet for at have dræbt en ældre kvinde. Nu er han sigtet for yderligere to drab, men han nægter sig skyldig, lyder det fra forsvarsadvokaten

Det 81-årige offers rollator står tilbage i opgangen, hvor hun boede. Normalt skulle man ringe til hendes mobil, før hun åbnede sin dør. Foto: Mogens Flindt
Det 81-årige offers rollator står tilbage i opgangen, hvor hun boede. Normalt skulle man ringe til hendes mobil, før hun åbnede sin dør. Foto: Mogens Flindt

Den 26-årige mand, der fredag blev sigtet for at have dræbt i alt tre ældre personer, nægter sig skyldig.

Det oplyser hans forsvarsadvokat, Mia Sønder Koch, til Ekstra Bladet.

- Jeg har selv lige fået det at vide, og jeg har ikke talt med ham endnu.

- Men jeg har talt med politiet, der har været inde og sigte ham, og han nægter sig skyldig i alle tre drab, siger hun, da Ekstra Bladet fanger hende på en telefonforbindelse omkring 12.30 fredag.

Politiet har plomberet lejligheden, hvor den 81-årige blev fundet død i fredags. Foto: Mogens Flindt
Politiet har plomberet lejligheden, hvor den 81-årige blev fundet død i fredags. Foto: Mogens Flindt
 

Misbrugte dankort
Den 26-årige mand, som allerede i weekenden blev sigtet for drab på den 81-årige kvinde fra Østerbro, er derfor blevet sigtet for yderligere to drab.

- Vi har i to tilfælde kunne konstatere, at der har været misbrug af dankort, som er sket efter de pågældende personer er afgået ved døden. Men af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldene, siger Brian Belling, der er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

Forsvarsadvokat ved dog ikke, om han også bliver sigtet for at have misbrugt de afdødes dankort.  

- Indtil videre har jeg set, at der kommet de to nye sigtelser, så jeg ved egentlig meget, meget lidt.

- Jeg afventer nogle akter fra politiet, så jeg kan se præcist, hvad de nye handler om, siger hun, inden hun bliver afbrudt af et opkaldt fra Vestre Fængsel, hvor manden sidder.

Tre drab
Det startede med en sag, hvor en 81-årig kvinde blev fundet dræbt i sit hjem i et boligkompleks på Østerbro i København i fredags.

Men nu er gerningsmanden, der blev varetægtsfængslet i søndags, sigtet  for ikke bare det drab men yderligere to drab i samme boligkompleks.

Det sker, efter politiet af pårørende og beboere i boligkomplekset blev gjort opmærksom på andre mistænkelige hændelser og en bekymring for, at andre skulle have været udsat for lignende forbrydelser.

Det drejer sig om en 83-årig kvinde, som afgik ved døden i år den 7. februar, og en 80-årig mand, som afgik ved døden den 2. marts.

26-årig fængslet: Myrdede 81-årig og misbrugte hendes kreditkort