Sådan var den terrormistænktes opvækst

Den nu dræbte, som mistænkes for at have dræbt to mænd og såret fem betjente, voksede op i almindelig familie

Han er komplet fucked up i hovedet, siger terror-forsker Lars Erslev
Følg Krimi

Den dræbte formodede gerningsmand til weekendens terrorhandlinger i København led efter alt at dømme ikke af en psykisk lidelse.

Det fremgår af en personundersøgelse, som TV2 har fået aktindsigt i. Den blev udarbejdet i forbindelse med en tidligere sag, hvor han blev dømt for at stikke en mand i låret med en kniv i et S-tog i november 2013.

Det fremgår af undersøgelsen, at den formodede gerningsmand Omar Abdel Hamid El-Hussein er født og opvokset i Danmark med sin lillebror og forældre, som er palæstinensere.

- Han giver udtryk for, at han er vokset op i en almindelig familie, hvor børnene aldrig har manglet noget, og der har været et udmærket forhold til såvel forældre som broderen, lyder det ifølge TV2.

- Han beskriver sig selv som en positiv, åben og social person, der er let at komme i kontakt med, og som har et roligt temperament, står der i personundersøgelsen.

- Under samtalen med undersøgeren var OE venlig, men medvirkede i stærkt begrænset omfang til undersøgelsen. Han virkede ikke samarbejdsvillig, meget indesluttet, svarede på få af undersøgerens spørgsmål, står der i undersøgelsen.

Omar El-Hussein fortalte, at han tidligere havde røget hash, men at han var stoppet.

Han nægtede at have taget andre stoffer, men han ville samtidig ikke afgive en urinprøve.

Flere gange dukkede han ikke op til aftaler i forbindelse med personundersøgelsen uden at melde afbud, og når han dukkede op, var han typisk forsinket.

Personundersøgelsen konkluderede dog, at der ikke var tegn på, at han havde en psykisk lidelse, og derfor blev der ikke lavet en mentalundersøgelse, skriver TV2.

Ifølge personundersøgelsen gik den mistænkte gerningsmand i løbet af sin folkeskoletid i skole i Jordan i tre år. Han fik aldrig sin folkeskoleeksamen, men blev HF-student og søgte forgæves ind på en it-linje på universitetet.

Her ligger Omar Abdel Hamid El-Hussein dræbt på jorden

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+