Sad bag på vandscooter i dødsulykke: Jeg er stadig i chok

En ung kvinde sad bag på den scooter, som dræbte to piger i Københavns Havn i aftes. Hun var først sigtet, men nu er hun løsladt og bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør.

Her anholder politiet gerningsmændene, der netop nu fremstilles i grundlovsforhør. Video: Kenneth Meyer

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Otte mænd skal om ganske kort tid fremstillet i grundlovsforhør i forbindelse med en tragisk ulykke i Københavns Havn, hvor to amerikanske kvinder mistede livet. 

En række mennesker er mødt op i byretten, og en af dem er en ung kvinde, som var involveret i den tragiske dødsulykke ved Langebro. 

- Jeg sad bag på den scooter, der ramte. Det var min kæreste, der førte den. Da vi rammer, flyver jeg bag ud og falder i vandet. Da jeg kommer op, hjælper min kæreste mig op på scooteren, og vi kører væk, siger den meget chokerede kvinde til Ekstra Bladet.

Pigen ønsker ikke sit navn frem, men fortæller, at hun er meget påvirket af tragedien. 

- Jeg kan ikke huske noget nærmest. Jeg blev anholdt og sigtet ligesom de andre i går, men her til morgen er jeg blevet løsladt, siger pigen, der er mødt op i retten sammen med sin mor. 

Sådan så der ud på gerningsstedet kort efter ulykken. Video: Kenneth Meyer

De otte mænd flygtede efterfølgende fra ulykken, og de blev senere anholdt i Brøndby Havn. 

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg kan ikke huske noget, siger hun. Hun fortæller til Ekstra Bladet, at hun bare har brug for ro nu og for at komme sig efter slaget hun fik, da hun faldt af vandscooteren. 

- Jeg ved ikke, hvad der er sket, og hvorfor vi ender med at ramme båden, siger hun. 

Både hende og hendes mor er påvirket, da Ekstra Bladet taler med dem, og giver gentagne gange udtryk for, hvor forfærdeligt det er. 

Københavns Politi har tidligere fortalt, at man kræver alle personer varetægtsfængslet i sagen. 

- En er sigtet for uagtsomt manddrab, og de syv andre er sigtet for overtrædelse af paragraf 252, som går ud på, at personer der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed, siger Jens Jespersen.

Politiet vil endnu ikke fortælle, hvordan ulykken skete.

- Jeg vil endnu ikke gå i detaljer, siger Jens Jespersen.

Vandscooter-ulykke sket før: Sådan var straffen