
Har du indsigt i hashmiljøet eller på anden måde kender til, hvordan kriminelle scorer kassen på hash, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk
Hash pr sms er blot en af de måder, pushere nu faldbyder deres varer på. Christianias Pusher Street eller pusheren i den lokale park her dermed fået konkurrence - og i følge kilder med indsigt i sagerne, tjenes der styrtende med penge på det mobile hash-salg.
Og de telefoner, som pusherne bruger er bogstaveligt talt guld værd, erfarer Ekstra Bladet. Her er der tale om de telefoner, som kunderne ringer til, når de skal have leveringer.
Hash- og narkotelefoner er bogstavelig talt guld værd. Det er nemlig dem, kunderne ringer til, når de skal have forsyninger.
Telefonerne er mobilpushernes vigtigste redskab, og som derfor handles mellem kriminelle til store penge.
En sådan telefon er blevet solgt videre for både 100.000 kroner og 150.000 kroner, viser Ekstra Bladets research.
5. marts blev fire personer med tilknytning til Balck Army anholdt på Fyn, hvor de er mistænkt for have fungeret som mobile hash-pushere - eller 'brune bude', som de også kaldes, i modsætning til 'hvide bude', der leverer kokain via telefonbestillinger.
De anholdte er mellem 19 og 43 år. Der er tale om en iransk og en dansk kvinde samt en tyrkisk og en dansk mand.

Ekstra Bladet har set en række sms'er, og i følge dem er mobilpushernes udvalg næsten ligeså alsidigt som udbudet i Christianias Pusher Street - Danmarks største åbenlyse hashmarked.
Det viser pusher-sms'er, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.
De omtalte sms'er er fra Fyn – hvilket også fremgår af teksten i beskeden – men Ekstra Bladets research viser, at sms'erne lige så godt kunne stamme fra stort set hvilket som helst sted i Danmark.
Finder sted overalt
I sms'erne er der indsat imojis, der indikerer, at beskederne er afsendt fra Iphone eller andre smartphones. Hash-sms'erne fremstår derfor farverige og friske, når de falbyder forskellige former for cannabisprodukter under forretningsnavne som eksempelvis Fjolletobak Odense og lignende.
Kilder med indsigt i miljøet beskriver, hvordan markedsføringen føres ganske offensivt fra pushernes side. Samtidig er det tilsyneladende de samme netværk, der styrer og kontrollerer de mobile hashsælgere.
Har man først kontaktet et nummer, så bombarderes man med sms'er fra andre telefonnumre, der også falbyder hash og andre cannabis-produkter.

Ekstra Bladet er bekendt med, at unge i Odense og på resten af Fyn også uopfordret risikerer at modtage hash-sms'er.
Hos Fyns Politi er man klar over pushernes nyere bevægelsesmønstre.
- Det kan blandt andet skyldes hashklubloven, siger Jens Langdal, efterforskningsleder hos Fyns Politi.
- Politiet har i en årrække lukket de fysiske hashklubber med baggrund i hashklubloven, hvor man kan forbyde den person, der har rådighed over klubben, at have besøgende. Det kan meget vel være medvirkende årsag til, at salget af hash i stedet er blevet mobilt, supplerer han og fortsætter:
- Det er selvfølgelig noget, vi er bekendt med og gør noget ved, blandt andet ved at standse de biler, som vi ved de anvender. Typisk kører de dog kun rundt med mindre mængder, der i sig selv ikke er nok til at medføre fængsling.
- Hvem står bag denne handel, der virker styret?
- Vi mener, det er organiserede kriminelle netværk, der står bag, siger Jens Langdal.