Annonce:
Annonce:

Sag fra legeplads: Kranium blotlagt

Tre unge er tiltalt for vold og drabsforsøg med en machete på en legeplads i Valby

Politiet fandt frem til, at gerningsstedet var en legeplads over for Kirsebærhavens Skole. Foto: Kenneth Meyer
Politiet fandt frem til, at gerningsstedet var en legeplads over for Kirsebærhavens Skole. Foto: Kenneth Meyer
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): - Det kan jeg ikke huske.

Udsagnet blev gentaget utallige gange i Retten på Frederiksberg, da den første tiltalte indtog vidneskranken for at afgive forklaring i en sag, hvor en 16-årig dreng ifølge anklageskriftet blev stukket og forsøgt halshugget med en machete på en legeplads i Valby-kvarteret Folehaven.

Onsdag startede retssagen mod tre tiltalte unge mænd i alderen 16, 16 og 18 år. De to er tiltalt for legemsangreb af særlig brutal eller farlig karakter, mens den sidste er tiltalt for forsøg på manddrab. De nægter sig skyldige.

I december 2021 blev en 16-årig dreng ifølge anklageskriftet overfaldet med en machete på Slangelegepladsen i Folehaven i Valby.

Annonce:

Fik en skalle
Han blev i første omgang tildelt en skalle, så han faldt ned på knæ. Efterfølgende blev offeret stukket i højre side med macheten, så han fik et fem centimeter langt og tre en halv centimeter dybt stiksår.

Knælende på jorden blev det 16-årige offer hugget i højre side af baghovedet, så han fik en ni gange tre centimeter læsion i kranieknoglen med et underliggende brud i nakkebenet.

Offeret blev fundet blødende ved en dækhandel få hundrede meter fra legepladsen, og det var kun med hurtig traume-behandling, at den 16-årige dreng overlevede.

Anklager Han Lam sagde under retsmødet om offeret, at han kom på hospitalet og blev akutopereret.

- Han havde fået stiksår i ryggen og i baghovedet, hvor kraniet var blevet blotlagt, sagde Han Lam.

Da afhøringen af den tiltalte 18-årige begyndte, forsøgte anklageren på bedste vis at genopfriske hans hukommelse ved at læse brudstykker op fra politiets afhøringsrapport samt vise ham videoer af hans færden på aftenen for overfaldet, men lige lidt hjalp det.

Annonce:

Den unge mand, som i retten var iklædt en sort dunjakke af mærket Emporio Armani, en hvid T-shirt, sorte bukser og hvide Nike-sneakers, havde generelt svært ved at huske noget af det, han havde foretaget sig på aftenen, og hver gang, anklageren spurgte til det, lød svaret tøvende:

- Det ønsker jeg ikke at udtale mig om.

Video vist
Da en Snapchat-video blev vist i retten, optaget samme aften som begivenhederne på legepladsen udspillede sig, kom der dog lidt flere ord ud af den tiltalte.

På videoen, som tiltalte selv havde optaget og sendt videre, bliver der råbt højt omkring en person, som skulle have gjort noget mod en navngiven fyr.

'Næste gang, du ... (fyrens navn red.) , så knepper jeg dig. Er du med?' blev der råbt på videoen.

Adspurgt hvorfor han optog videoen, forklarede den tiltalte, at en person havde snakket provokerende om hans familie, og han havde derfor ledsaget videoen med en tekst, hvor der stod ’Koran vi kneppet ham.’

Han sagde dog i retten:

- Jeg har i hvert fald ikke rørt ham, og jeg kan ikke huske, hvorfor jeg skrev det. Jeg har ikke slået ham. Det har jeg ikke.

Hvilken betydning videoen har for den konkrete voldsomme begivenhed, er endnu ikke præciseret under retsmødet.

16-årig nær halshugget med machete på legeplads

Retssagen fortsætter onsdag. Ekstra Bladet dækker sagen ...

Rockerklubben Satudarah rykker ind på Amager med den prominente rocker Svend 'Svin' i spidsen. Hells Angels har ellers siddet tungt på øen i årtier. Hør mere i 'Afhørt' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: