Annonce:
Annonce:

Sag om dobbeltdrab: - Det er ikke min telefon

Tiltalt frygter hævndrab som muligvis skete i efteråret

To blev dræbt, og en tredje kvæstet ved skyderiet i Kalundborg i november 2020. 
Foto: Per Rasmussen
To blev dræbt, og en tredje kvæstet ved skyderiet i Kalundborg i november 2020. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi
Følg Loyal to Familia
Følg Bandeland
Følg Opgør og konflikter

RETTEN I HOLBÆK: Beskeder sendt på to SKY ECC kryptotelefoner spiller en central rolle i retssagen, hvor mænd på 31 og 33 år er tiltalt for at have bistået ved planlægningen af et voldsomt dobbeltdrab i Kalundborg.

Begge nægter sig skyldige.

I juni i fjor blev fem bandefolk idømt livstid for at have udført drabene. Nu er så yderligere to på anklagebænken i sagen, der kører ved Retten i Holbæk.

Retssagen begyndte onsdag, og her var det først den tiltalte 31-årige, der forklarede sig. Ved fredagens retsmøde var det så den 33-åriges tur til at tage plads i vidneskranken.

Annonce:

Her var han iført mørke bukser og en mørkegrå jakke. I modsætning til retssagens første dag var der ved fredagens retsmøde flere pårørende på tilhørerpladserne. Syv-otte venner og familie til de tiltalte, mens to pårørende til ofrene også var mødt op.

Lånte kryptotelefon
Den 33-årige forklarede, at han aldrig har haft en SKY ECC kryptotelefon, men ved flere lejligheder har lånt en sådan telefon.

Dobbeltdrabet udspandt sig på p-pladsen ved en Meny i udkanten af Kalundborg ved 18-tiden 17. november 2020. Ud over de to dræbte blev en tredje alvorligt såret.

Konkret mener politiet, at dobbeltdrabet var den direkte hævn for, at et LTF-medlem nogle uger før skyderiet blev kidnappet af Sydkyst-gruppen og efterfølgende udsat for særdeles brutal vold.

Det kom frem under sagen, hvor de fem blev dømt.

Ved dagens retsmøde forklarede den 33-årige, at han havde været en del af LTF i årene fra 2013 og frem til 2019.

- Jeg var udsat for noget, der gjorde, at jeg ikke gad mere. Jeg blev taget i røven. Det var miljøet generelt, og jeg vil ikke nærmere ind på det, forklarede han.

Annonce:

Kender dømte
Den tiltalte forklarede, at han kendte fire af de fem, der allerede er dømt i sagen, og at flere af dem var LTF-medlemmer.

- Men jeg vil ikke sidde her og svare på, hvem der var LTF, og hvem der ikke var, forklarede han og uddybede at han ikke vil give myndighederne skyts til en såkaldt videreførelsessag.

Altså hvor personer risikerer en straffesag for at have videreført LTF-banden, efter at den var blevet gjort forbudt af Højesteret.

I forhold til SKY ECC-telefoner var brugeren dækket af et anonymt profilnavn, der slører den reelle bruger.

Den 33-årige nægter at have en SKY ECC kryptotelefon. Men anklageren fandt det alligevel bemærkelsesværdigt, at den specifikke kryptotelefon ret ofte havde befundet sig samme sted som den tiltalte.

Det blev dokumenteret ved hjælp af de telefonmaster, som kryptotelefonen var gået på.

Frygter hævn
Flest gange var den gået på en mast i det nordvestlige Jylland, hvor den 33-årige havde brugsretten til et sommerhus.

Annonce:

Næstflest gange var den gået på en mast, der dækkede den 33-åriges bopæl i Hellerup-området.

Den 33-årige forklarede, at han havde lånt en sådan telefon ved flere lejligheder, og at han havde lånt den af en ven eller familiemedlem.

Der var en del personer, som den 33-årige ikke ønskede at navngive. Her henviste han til drabet i Brøndby i november, hvor en yngre mand blev skudt. Drabet skete på 2-års dagen for dobbeltdrabet i Kalundborg.

- Her blev en ung mand jo skudt foran sin søn. Jeg har læst i pressen, at det kan have forbindelse til den sag, vi her er tiltalt for, lød det fra den 33-årige.

- Jeg skal ikke blive et mål ligesom ham ude i Brøndby, forklarede den 33-årige.

Sagen fortsætter næste tirsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: