Sagen om trippeldrabet: Nu er dommen faldet

Retten på Frederiksberg har netop afsagt dom i sagen om det tredobbelte drab på Frederiksberg i 2015

Se både afgørelsen og domsafsigelsen her. Video: Jakob Jørgensen

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Nu har retten sat det endelige punktum i den langstrakte sag om det tredobbelte drab på Frederiksberg i november 2015.

Følg Ekstra Bladets livedækning af sagen her:

LIVE

Tidligere i dag blev to ud af tre tiltalte kendt skyldige. Her er fandt retten det bevist, at Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansen har deltaget i selve drabet, mens tiltalte Benyamin Rahimi deltog med råd og dåd, da han overfor en anden Bandidos-rocker udpegede lejligheden, hvor de tre senere ofre, Mike Vinther, Phillip Rasmussen og Suhaib Jaffar, opholdt sig.

Retten er nu kommet tilbage efter votering:
- Thi kendes for ret. Ian Ramm Hansen idømmes fængsel på livstid for tredobbelt drab. Benyamin Rahimi får ti års fængsel for medvirken til drab, lød det fra retsformand, Jakob Waage.

De tre unge, Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november 2015.
Foto: Privatfoto Krimi Sagen om trippeldrabet: To kendt skyldige - en frikendt

Den medtiltalte, Jimmy Øgendahl, fik en straf på et år og ti måneder for at have fremskaffet våbnet i drabssagen. Han er frikendt i forbindelse med medvirken til det tredobbelte drab, da retten ikke fandt det bevist, at han vidste, at våbnet skulle bruges til drab.

Sagens dømte hovedmand, Ian Ramm Hansen, valgte at blive borte fra domsafsigelsen. Hans stol stod dermed tom, mens retformanden oplæste dommen.

Dagens dom er dog ikke sidste ord - via sin advokat ankede Ian Ramm Hansen dommen på stedet. Det samme gør Benyamin Rahimi.

Jimmy Øgendahl godtog dommen, men anker fortsat varetægtsfængsling frem til dom.

De tre drab fandt sted natten til 11. november 2015, og politiets efterforskning har påvist, at morderne kom op til lejligheden via et stillads på husets facade.

Her kravlede de ind gennem et åbentstående vindue, hvor de likviderede de tre sovende unge.

Det er politiets vurdering, at der deltog to gerningsmænd. Her er den ene Ian Ramm Hansen - det har retten i dag fundet bevist. Hvem den anden var, er fortsat uafklaret.

Politiet har tidligere meldt ud, hvordan de tre dræbte tilhørte en kriminel gruppering kaldet Vanløsegruppen. Og efter det tredobbelte drab søgte grupperingen hævn.

Her forsøgte de at skaffe våben, men politiet fik færten af det gryende hævntogt og anholdt en større gruppe unge.

Ved en række retssager er 22 personer med forskellig tilknytning til Vanløsegruppen samlet idømt godt 41 års fængsel i forbindelse med forsøg på at fremskaffe våben til brug for hævn.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.