Sandberg i pengestrid med svindeldømt finansmand

Fogedretten giver Brian Sandberg lov til at beholde 50.000 kr. som man ellers i første omgang havde givet lov til at gøre udlæg i

Brian Sandberg mener at have en større beløb til gode hos den nu svindeldømte finansmand Kristian Holm.
Foto: Jakob Jørgensen
Brian Sandberg mener at have en større beløb til gode hos den nu svindeldømte finansmand Kristian Holm. Foto: Jakob Jørgensen

Brian Sandberg er ikke uvant med retssale og har selv modtaget flere domme. Men denne gang var dommerens afgørelse til eks-rockerens fordel.

Det tidligere Hells Angels- og Bandidos-medlem slipper for at betale 50.000 kroner tilbage.

Fogedretten har omgjort en kendelse, som selv samme instans ellers tidligere havde afsagt. Dermed får Sandberg nu lov til at beholde de penge, som han har fået udbetalt af firmaet DK Finans, som den svindeldømte Kristian Holm var med til at starte.

Det fortæller Sandbergs advokat Mette Højberg.

Eksrockeren Brian Sandberg mener at have penge til gode hos Kristian Holm, efter hans navn er blevet brugt af selskabet Duskylderpenge.com. (Foto: TV3/PR) Krimi Brian Sandberg i krig med storfallent

Beløbet stammer fra dengang, Sandberg stadig bar rygmærke og blev hyret af Holm til udføre forskellige opgaver, har Brian Sandberg tidligere fortalt.

Sandberg har blandt andet beskrevet, at han blev brugt til at opspore finansmanden Jens Dinesen i Spanien, som Holm mener at have penge til gode hos.

Eks-rockeren fik udbetalt de 50.000 kr. fra DK Finans, og det skete i følge Sandberg på Holms foranledning. Ifølge Sandberg var pengene del af den løn, han mener at have til gode hos Holm.

Den tidligere Gucci-rocker med fortid i både HA og Bandidos skulle agere inkasso-gorilla, men betaling for arbejdet har han dog ikke fået. Foto: Tariq Mikkel Khan Krimi Sandberg og privatdetektiv jagtede dansk rigmand i Spanien

Omvendt mener DK Finans, at der var tale om et lån og slæbte derfor Sandberg i Fogedretten, da pengene ikke blev tilbagebetalt. Holm benægter ligeledes at være del af DK Finans.

Fik taget udlæg på kontoen
Fogedretten afgjorde i december fjor, at der måtte gøres udlæg på Sandbergs konto, hvor beløbet blev hævet.

- Den afgørelse blev kæret til Landsretten, der afgjorde, at Fogedretten skulle se på sagen igen, fortæller Mette Højberg.

- Da jeg overtog sagen, begyndte jeg at kigge nærmere på DK Finans. Her fandt jeg ud af, at DK Finans ikke eksisterede mere. Det var blevet tvangsopløst af myndighederne i England, hvor firmaet var oprettet og registreret, fortæller advokaten om DK Finans, der blev stiftet i maj 2014.

Brian Sandberg mener at have et millionbeløb til gode hos Kristian Holm. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Rocker og 'skræmmefidus': Brian Sandberg som inkasso-gorilla

Ifølge firmaets officielle historik var det Kristian Holm, der sammen med en yngre kvinde startede selskabet. Kvinden overtog styringen helt i februar 2016.

Firmaet blev dog opløst i november 2016 - altså måneden før, at Fogedretten besluttede, der måtte gøres udlæg på Sandbergs konto.

- Et nedlagt firma kan ikke være part i en retssag. Selskabet var dødt og borte. Og det gjorde jeg bl.a. gældende over for landsretten, der blandt andet på den baggrund besluttede, at Fogedretten atter skulle se på sagen, fortæller Mette Højberg, der altså vandt sagen for Brian Sandberg, selv om DK Finans atter er genstartet.

Det omtalte beløb - de 50.000 kr - har Sandberg endnu ikke fået i hænderne. De er stadig i rettens varetægt ind til ankefristens udløb.

Brian Sandberg er flyttet tilbage til hjembyen Slagelse og ernærer sig nu som chauffør i byggebranchen, hvor han kører med grus og jord.

- Jeg forsøger også at gøre forskellige forretninger. Blandt andet i oliebranchen, ligesom jeg prøver at komme til at arbejde med unge.

 

Fængslet venter: Holm idømt fængsel for svindel

10. marts i år stadfæstede Østre Landsret en dom på tre et halv år, som Retten i Lyngby i fjor idømte den 43-årige Kristian Holm, der bor i Dubai.

Her er han dømt underslæb, bedrageri og skyldnersvig tilbage i 2008, 2009 og 2011. Det samlede beløb er på cirka 17 millioner kroner.

I forbindelse med artiklen om pengestriden med Sandberg har Kristian Holm på mail sendt følgende kommentar, som han insisterer på bringes ordret:

'Din artikel er sensationsjournalistik hvor fakta tilsyneladende er et fremmedord og ganske unødvendigt. Såfremt Brian Sandberg skulle have et tilgodehavende hos mig, som Ekstra Bladet har påstået siden 2014, kan man undre sig over, at jeg aldrig har modtaget en stævning herfor, ligesom jeg opfordrer Ekstra Bladet til at bede Brian Sandberg fremlægge ( Dokumentation ) via sin R75 opgørelse som bevis for hans påstand - læserne kan vel gætte det resultat. Uagtet postulat om tilgodehavende, vil forældelsesloven gøre ethvert krav uden dom ugyldigt efter 3 år - så at du nævner dette og ikke vil rette de faktuelle fejl i din artikel understreger igen dit kammeratslige forhold til Brian Sandberg. Dit ordvalg er stærkt injurierende, som jeg gentagne gange har påpeget og forklaret på min blog, hvorfor jeg på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere yderligere på Ekstra Bladets og Brian Sandbergs postulater, som er baseret på Brian Sandbergs pure opspind.'

'Det er korrekt at jeg modtog en landsrets dom den 10/3-2017, som omhandler forhold fra 2008 - 2011. Jeg blev dog frifundet for 90% af anklagerens tiltale og de sidste 10% har min advokat Lars Henriksen måtte indbringe for højesteret. Såfremt jeg modtager en indkaldelse, møder jeg selvsagt op, uagtet at sagen verserer ved højesteret.'

Hverken Kristian Holm eller hans advokat ønsker at uddybe, hvor langt de er i processen med at få sagen i Højesteret – eller om procesbevillingsnævnet har givet dem afslag på at få prøvet sagen der.