Sandbergs 'feriepenge' i fare: Nu anker staten

Statsadvokaten vil ikke sende rocker på betalt fængselstur: Det er chikane, klynker hovedpersonen

Brian Sandberg får 103.000 kroner af staten, hvis han tager en tur på to måneder bag tremmer. Han har ikke råd til at lade være, siger han til Ekstra Bladet 
(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Brian Sandberg får 103.000 kroner af staten, hvis han tager en tur på to måneder bag tremmer. Han har ikke råd til at lade være, siger han til Ekstra Bladet (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Krimi

Det viser sig at blive sværere end først antaget for Bandidos-rockeren Brian Sandberg at få fingre i erstatningen på 103.000 skattefri kroner, han blev tilkendt for to uger siden, da han vandt en erstatningssag mod staten om uberettiget varetægtsfængsling i forbindelse med den store Rockersag.

Statsadvokaten har nemlig valgt at anke dommen.

Den hårdkogte kriminelle, som har tilbragt ni år af sit liv i et fængsel, havde ellers allerede besluttet, at erstatningen skulle bruges på en luksuriøs ferie med sin søn.

Betingelsen for at få udbetalt erstatningen var, at Sandberg skulle afsone to måneders fængsel, han har i banken fra en tidligere narkodom.

Sandberg tager endnu en tur bag tremmer

Men Statsadvokaten er uenige med byrettens begrundelse for at tilkende erstatning og har anket dommen, fortæller Henrik Aagaard, senioranklager ved Statsadvokaten, til Ekstra Bladet.

Brian Sandberg vinder erstatningssag mod staten

- Havde det ikke været nemmere og billigere for samfundet, hvis I havde taget imod tilbuddet om, at de to straffe gik lige op - i stedet for, at rockeren også pludselig skulle have penge for at afsone?

- Jeg kan kun sige, at vi har anket dommen, fordi vi er uenige i det resultat, som byretten nåede frem til. Vi forholder os kun til spørgsmålet om erstatning, og vi mener, at retspraksis fra blandt andet Højesteret har vist, at at man har udvist egen skyld i relation til varetægtsfængsling, hvis man ikke vælger at udtale sig i grundlovsforhør, til politiet eller efterfølgende i retten, siger Henrik Aagaard.

'Retssystemet er bundråddent'
På sin Facebook-profil sendte Sandberg  endnu en salve af sted mod systemet, da han med anbefalet post modtog beskeden om anken.

'Nu skal der endnu en retssag til, før dette vanvid kan stoppe. Det her stinker langt væk af, at man et sted i systemet vil gøre ALT for at irritere og forfølge min person!!', klynker rockeren, som også beskylder retssystemet for chikane og at være 'bundråddent'.

- Hvor meget har anken at gøre med, at Sandberg hænger retssystemet ud på sin Facebook-profil?

- Det var jeg ikke klar over, at han gjorde. Jeg har ikke engang en Facebook-profil, siger senioranklager Henrik Aagaard.

Rockerens forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen er ikke overrasket over Statsadvokatens reaktion:

- Det gør ondt på nogle mennesker, at de først har tabt sagen og dernæst taber erstatningssagen. Men jeg føler mig fortrøstningsfuld over, at vi vinder endnu engang.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+