Sarah hjalp skudoffer i København: 'Han råbte og skreg'

Den 27-årige Sarah Philipsen behandlede ung mand, der blev skudt ved Mozarts Plads onsdag aften

Se optagelser fra gerningsstedet her. (Video: Kenneth Meyer)

En ung mand er onsdag aften kort efter klokken 20 blevet ramt af flere skud ved Mozarts Plads i København.

Det bekræftede Københavns Politi tidligere på aftenen over for Ekstra Bladet.

27-årige Sarah Philipsen fra København fik en ufrivillig hovedrolle i skuddramaet, da hun kort efter klokken 20 hørte skud, mens hun var på besøg hos en veninde i en lejlighed ud til pladsen.

- Min veninde råber: 'Der bliver skudt, der bliver skudt nede på Mozarts Plads'. Jeg flyver så ind i hendes soveværelse og kigger ud over Mozarts Plads. Her ser jeg så, at der sidder en mand, der er blevet ramt, siger Sarah Philipsen lidt mere end to timer efter skyderiet.

Den 27-årige københavner vælger straks at ringe til politiet, mens hun tager sine sko og overtøj på og løber ned på pladsen.

- Jeg ville komme ham til undsætning, selv om politidamen i telefonen sagde, at jeg skulle blive oppe i lejligheden, da man ikke vidste om gerningsmanden stadig var der, siger Sarah Philipsen til Ekstra Bladet.

Politiet er massivt til stede ved Mozarts Plads efter en person er blevet ramt af skud. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Skyderi i København: En person ramt

Bløder fra benet
Hun ignorerer dog alarmcentralens formaning og fortsætter hen til den forurettede.

- Jeg ser, at han bløder fra benet. Jeg tager fat i benet og begynder at trykke, og siger til ham, at jeg er nødt til at stoppe den blødning nu, siger den 27-årige kvinde og fortsætter:

- Han råbte og skreg, og jeg har aldrig fået så mange skideballer af en fremmed mand, jeg overhovedet ikke kender. Han var rigtig gal, og det var tydeligt, at det gjorde meget ondt på ham.

Kort efter kom der en kvinde løbende med to håndklæder, som Sarah Philipsen bandt rundt om skudofferets ben for at stoppe blødningen.

En ung mand kom også den skudramte til undsætning og overtog førstehjælpen, inden politiet kom til stedet. Sarah mener, at det hele tog omkring syv minutter.

- Men det føltes nærmere som to timer, siger hun.

Politiet havde hunde ude for at lede efter spor efter skyderiet. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet havde hunde ude for at lede efter spor efter skyderiet. (Foto: Kenneth Meyer)
 

Et ordentligt glas rødvin
Sarah Philipsen fortæller, at hun reagerede instinktivt i situationen. Men efter at det hele rigtigt er faldet på plads, er det for alvor gået op for hende, hvad der skete.

- Jeg er fuldkommen rystet. Jeg har det som, at jeg har været en tur i en Tivoli-forlystelse, hvor det hele efterfølgende vender på hovedet, og maden er på vej op igen. Jeg kan slet ikke falde til ro, så nu har jeg tilladt mig at tage et ordentligt glas rødvin, inden jeg tager hjem, afslutter hun.

Onsdag aften kan politiet stadig ikke sige, om der er nogle anholdte i sagen.

- Den forurettede er blevet ramt af mere end et skud, og han er lige nu på operationsbordet. Jeg ved dog ikke noget om hans præcise tilstand, siger vagtchef Carsten Reenberg, der ikke kan udtale sig om, hvorvidt der er nogle anholdte i sagen.