SAS-fly fra København tvunget til sikkerhedslanding i Milano

SAS-fly fra København måtte sikkerhedslande i Milano på grund af indikationer på brændstof-lækage. Passager på flyet beretter om lugt af benzin

Foto: Privat
Foto: Privat

Et SAS-fly med kurs mod Nice i Frankrig måtte lørdag eftermiddag sikkerhedslande i den italienske by Milano.

Det bekræfter flyselskabet over for Ekstra Bladet.

Ifølge Knut Morten Johansson, international head of communication i SAS, er årsagen til landingen, at flyet undervejs mod sin destination oplevede indikationen på en brændstof-lækage, hvilket fik piloten til at reagere.

Passagerflyet lettede fra Københavns lufthavn klokken 10.52 og skulle være ankommet i Frankrig klokken 13.10.

Ombord på flyet er 146 passagerer, der omkring klokken 20.00 lørdag vil blive fløjet videre til Nice. Passagerer, der skal med flyet i Nice, vil blive ombooket til andre afgange, lyder det fra Knut Morten Johansson.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Brandvæsnet var til stede, da SAS-flyet sikkerhedslandede. Foto: Privat
Brandvæsnet var til stede, da SAS-flyet sikkerhedslandede. Foto: Privat
 

'Det gik hurtigt'
Ekstra Bladet har været i kontakt med Lene Jensen, der sammen med sin mand var ombord på flyet på vej til Nice.

- På et tidspunkt siger piloten, at vi skal sikkerhedslande og så får vi ikke andet at vide. Lige pludselig går det stærkt ned, fortæller hun sikkerhedslandingen.

Lene Jensen beretter videre, at passagerne blev siddende i mindst 20 minutter efter landingen, og at der var stærk lugt af benzin.

- Jeg blev ret bange. Da vi kom ud af flyet var der ikke nogen SAS-medarbejdere til at guide hos. Og vi kan jo ikke italiensk.

Nu står parret så i Milano uden bagage, hvilket irriterer dem.

- Vi kunne jo egentlig bare have lejet en bil herfra og så kørt videre, siger hun til Ekstra Bladet med henvisning til, at deres endelig destination er Cannes fire timers kørsel fra Milano.