Satte ild til rådhus: Nu er dommen afsagt

RÅDHUS HÆRGET: 37-årig mand idømt tre og et halvt års fængsel for at sætte ild på Grenaa Rådhus og for tyveri af blandt andet computere og mobiltelefoner fra stedet

En 37-årig mand fra Grenaa har i dag ved Retten i Randers tilstået at stå bag en brand på rådhuset i Grenaa natten til den 27. juni i år. Han har også tilstået at have begået indbrud på rådhuset, og at have stjålet flere pyntegenstande, computere og mobiltelefoner, ligesom han har indrømmet at være i besiddelse af en større mængde amfetamin, hvoraf størstedelen var med henblik på videresalg.

Det blev af Retten i Randers sammenlagt takseret til tre og et halvt års fængsel. Den 37-årige modtog dommen. 

- Jeg er meget tilfreds med, at Retten var enig i min påstand om, at branden på rådhuset var sket under særligt skærpende omstændigheder. Der er tale om en offentlig myndighedsbygning, hvor den dømte havde sat ild flere forskellige steder, så der skete betydelig skade, siger anklager Rosa Pape i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

33-årig med-gerningsmand

Den 37-årige blev anholdt få dage efter branden sammen med en 33-årig med-gerningsmand, og de blev begge sigtet for indbrud og brandstiftelse. Efterfølgende viste det sig dog, at den 33-årige med-gerningsmand kun havde haft noget med indbruddet at gøre og sigtelsen for brandstiftelse blev derfor frafaldet.

Den 33-årige blev således for fem uger siden - den 18. september - idømt tre måneders fængsel for, i forening med den 37-årige, at have begået indbrud på rådhuset.