Satudarah forbudt i hjemlandet

Holland forbyder berygtet rockerklub, der nu skal smide vesten

Sådan kan medlemmerne af Satudarah ikke længere præsentere sig selv i hjemlandet Holland.
Foto: Kenneth Meyer
Sådan kan medlemmerne af Satudarah ikke længere præsentere sig selv i hjemlandet Holland. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Rockerklubben Satudarahs medlemmer har kørt deres sidste tur med rygmærke. Her til formiddag har retten i byen Haag gjort klubben forbudt. Det skriver mediet nu.nl.

På rettens hjemmeside beskrives det, hvordan rockerklubben med øjeblikkelig virkning er ulovlig. Forbuddet gælder moderklubben Satudarah, støtteklubben Supportcrew 999 samt yderligere en støtteklub kaldet Saudarah.

Til gengæld forbydes klubben Support Club Yellow Snakes ikke, da retten ikke fandt det bevist, at denne klub er del af den samlede struktur, skriver retten på sin hjemmeside.

Først Bandidos - Nu Satudarah: Holland vil forbyde rockerklub

Retssagen er kørt som civilt søgsmål. Her finder retten det bevist, at der hersker en voldskultur omkring klubben, ligesom deres medlemmer gør sig i kriminalitet. Her handler det om hash, narko, vold og afpresning.

klubbens volds- og kriminalitetskultur bliver værdsat og belønnet internt, lyder det i pressemeddelelsen.

Ingen adgang til klubhuse længere
I forbindelse med forbuddet mister klubben adgangsretten til deres klubhuse, ligesom de ikke længere må bære klubsymboler eller på anden vis manifestere sig som den klub.

Myndighederne får nu mulighed for at udpege en likvidator, den skal stå for klubbens finansielle afdeling.

- Jeg er skuffet over rettens afgørelse. Jeg skal nu hjem og nærlæse afgørelsen og se på en mulighed for at appellere afgørelsen, siger Thomas Eric, advokat for Satudarah, til Ekstra Bladet.

- Jeg mener, at myndighederne i årevis har gjort, hvad de kunne for at tegne et urigtigt billede af de her drenge i medierne. De har bombarderet medierne med historier om kriminalitet og vold i forsøget på at fremstille dem værre end, de i virkeligheden er, siger advokatne.

Satudarah blev grundlagt i Holland, hvor den har en række afdelinger. Siden fik den også afdelinger i andre lande, og i 2013 fik den sin første danske afdeling i Bagsværd nord for København.

Forbudt i Tyskland
Klubben omtaler sig selv som multi-etnisk og er grundlagt af folk med rødder i den tidligere hollandske koloni, Mollukkerne.

Dens medlemmer har gennem årene været repræsenteret i retssager om våben, vold, narko og hash, hvilket også er hovedargumentet i forsøget på at forbyde klubben.

Som den foreløbigt eneste rockerklub er Satudarah allerede forbudt på forbundsniveau i Tyskland efter, at en præsident for en lokal afdeling valgte at lægge kortene på bordet overfor politiet og fortælle indgående om klubbens struktur og medlemmernes involvering i kriminalitet.

Hells Angels næste gang
Retssagen, hvor Bandidos blev gjort ulovlig i Holland, var ligeledes en civilretslig sag. Den blev kørt ved retten i Utrecht.

Holland forbyder Bandidos

Bandidos-forbuddet, der allerede gælder, er anket til højere retsinstans, men har ikke været behandlet her endnu.

De hollandske myndigheder planlægger også at forbyde Hells Angels, skriver den statslige anklagemyndighed på sin hjemmeside.

Omtalte pressemeddelelse er dateret 30. maj, og her lyder det, at man har anmodet civilretten i Midden-Holland om ved lov at opløse HA.

Også her er baggrunden for at kræve HA ulovliggjort, at klubbens medlemmer er involveret i en bred vifte af kriminalitet, lyder det i pressemeddelelsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+