Satudarah-medlem dømt for hjemmerøveri og indbrud

21-årige Felipe Miguel Pires tilstod blankt og skal tre et halvt år i fængsel for seks indbrud i forskellige private hjem og for et hjemmerøveri mod en mand

En 21-årig mand med tilknytning til Satudarahs klubhus i Bagsværd er blevet dømt for at være en del af et netværk af hælere. (Foto: Tariq Khan)
En 21-årig mand med tilknytning til Satudarahs klubhus i Bagsværd er blevet dømt for at være en del af et netværk af hælere. (Foto: Tariq Khan)

21-årige Felipe Miguel Pires skal tre et halvt år i fængsel for sin deltagelse i et netværk af hælere og indbrudstyve og for et hjemmerøveri mod en mand i Søborg. Manden, der ifølge Nordsjællands Politi har tilknytning til bandegrupperingen Satudarah i Bagsværd, har tirsdag tilstået ved Retten i Lyngby, som derfor ikke var lang tid om at afsige kendelse.

Det fortæller anklager Tina Davidsen til Ekstra Bladet.

Det var politiets særlige gruppe på Sjælland til optrevling af organiseret indbrudskriminalitet og hjemmerøverier - Task Force Indbrud - som kom på sporet af manden under Operation Steppeulv, der blev foretaget i vinter. Her fandt efterforskerne ud af, at Felipe Miguel Pires deltog under en række indbrud, hvor der blev stjålet designermøbler for en værdi af 400.000 kroner.

Tre af de 10 anholdte er knyttet til den nye rockerklub Satudarah. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Krimi Indbrud til millioner: Fandt designer-møbler i huse til salg på nettet

- Han blev dømt for i alt seks indbrud i private hjem. Han fandt de steder, hvor han ville bryde ind, i boligannoncer over tilsalg-satte huse, forklarer Tina Davidsen til Ekstra Bladet.

Begik hjemmerøveri mod bekendt
Under ransagning af mandens bopæl fandt politiets efterforskere 350 gram MDMA (ecstasy). Det forhold blev manden også dømt for tillige med tre tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse.

Ud over indbruddene blev manden også dømt for et hjemmerøveri, som han begik sammen med to maskerede medgerningsmænd natten mellem 13. og 14. januar på en adresse i Søborg. Her var udbyttet 9.000 kroner, 20 gram ketamin samt en bilnøgle.

- Hjemmerøveriet blev begået imod en mand i begyndelsen af tyverne, som den 21-årige havde en perifær tilknytning til, siger Tina Davidsen.

Det er aldrig lykkedes politiet at finde de to medgerningsmænd. Og i retten benyttede Felipe Miguel Pires sig af sin ret til at nægte at nævne navnene på de to, der hjalp ham.

Flere andre er på vej i retten
Det var netop 14. januar, at 10 personer i alt blev anholdt på Sjælland og Fyn i en koordineret aktion. Den 21-årige var dengang blandt de anholdte. Felipe Miguel Pires er den fjerde af de 10, der nu er blevet dømt i sagen. Flere andre venter på at få deres sager afgjort ved retten, og politiet har stadig 50 forskellige kriminelle forhold begået af personer i gruppen, som skal vurderes af en dommer.

På grund af mandens uforbeholdne tilståelse var det ikke nødvendigt med vidneførsel i retten. Manden har siddet varetægtsfængslet siden 14. januar, og forbliver fængslet, efter at han valgte at modtage dommen på stedet.