Savnet dansker identificeret som drabsoffer

Under efterforskningen af en anden drabssag er en mand nu identificeret som drabsoffer

En 28-årig dansk mand, som har stået som savnet i 28 år, er blevet identificeret som drabsoffer, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Danskeren, Henrik Behrendt Larsen, blev sidst set i Holland i juni 1992. Siden forsvandt sporet efter ham.

Det har nu vist sig, at han blev myrdet i Portugal i sommeren 1992. Dengang blev et lig fundet som drabsoffer, men myndighederne fandt ikke ud af, hvem den døde var.

I forbindelse med dansk politis efterforskning af et andet gammelt drab på en anden dansker  - også begået i Portugal - har Københavns Politi foretaget nye undersøgelser, og det har ført til identifikationen.

Henrik Behrendt Larsens pårørende er underrettet, oplyser Københavns Politi.

Den oprindelige drabssag, som Københavns Politi har efterforsket videre på, handlede om mordet på den 37-årige Erik Højer Christensen i Portugal i 1993. Den sag blev kaldt 'savmordet', da offeret var blevet parteret med en fukssvans.

Den oprindelige efterforskning af drabet fandt sted i Portugal. Imidlertid forældes drabssager i Portugal efter 15 år, og nu ligger den videre efterforskning  af drabet på ham hos Københavns Politi. For der skete en udvikling i sagen om 'Sav-mordet' i februar i år.

Da kom det frem, at en dansker, der havde været efterlyst i en årrække i forbindelse med 'savmordet', var blevet anholdt i Brasilien.

Krimi Efterlyst dansker anholdt 27 år efter drab

Sav-mordet i Portugal

1. oktober 1993 efterlyses den 26-årige Rasmus Kirkegaard Kristiansen over hele verden via Interpol. Den unge dansker er sigtet for at have dræbt og parteret den 11 år ældre Erik Højer Christiansen i en bjergkløft i Portugal.

En efterforskning indledes på tværs af dansk og portugisisk politi, da man 16. juli samme år finder underkroppen af Erik Højer Christiansen ved siden af en tom kuffert.

Et år efter drabet udgiver Rasmus Kirkegaard med hjælp ra andre og mens han selv er på flugt, en bog, hvori han bedyrer sin uskyld. Samtidig fremsender han et videobånd til TV Avisen, hvori han erklærer sig ikke-skyldig.

 

Den mand, Rasmus Kirkegaard, var blevet fundet af et hold danske journalister.

- Vi har brugt to år på at opspore og finde ham til en længere dokumentarserie om mordet på Erik Højer Christensen, og det var på baggrund af vores oplysninger, at politiet i Brasilien kunne anholde ham, sagde TV2's faktachef, Thomas Breinholt til BT i februar og tilføjede, at Kirkegaard medvirker i deres tv-program, der bliver sendt til foråret

Erklæret død

Den forsvundne dansker, som man altså nu har fået identificeret som drabsoffer i Portugal, blev efter 21 år erklæret død af retten uden, at hans familie da havde fået vished for hans skæbne.

Henrik Behrendt Larsen og Rasmus Kirkegaard var i følge tidligere artikler barnsdomsvenner.

Henrik Behrendt Larsen formodes dræbt af den såkaldte sav-morder Ramus Kirkegaard Kristiansen (billedet), der gik under jorden i starten af 90'erne. (Facimile fra Ekstra Bladet) Krimi Erklæret død efter 21 år: Henrik formodes dræbt af sav-morderen

Københavns Politi vil af hensyn til efterforskningen ikke kommenterer de to drab yderligere pt.

.