Schweizisk politi advarer: Gerningsmand er aggressiv og ekstremt farlig

Politiet i Schweiz leder fortsat efter manden, der tidligere på dagen sårede fem personer, men advarer nu om gerningsmanden, der er 'ekstremt farlig'

Video: AP
Følg Krimi

De offentliggjorte billeder af gerningsmanden.
De offentliggjorte billeder af gerningsmanden.
 

Politiet leder fortsat efter manden bag mandagens motorsavsmassakre i Schweiz, men advarer nu om, at han er aggressiv og ekstremt farlig.

Det lader ikke til, at politiet har meget at gå efter, men de formoder, at han opholder sig i eller omkring Schaffhausen.

- Vi har ingen idé om, hvor han bor i øjeblikket. Han kan være flygtet i alle retninger, fortæller anklager Peter Stichler til det tyske tabloidmedie Bild.

Politiet skriver på deres hjemmeside, at gerningsmanden ofte opholder sig i skove.

Fem personer er mandag formiddag kort før kl. 10.40 blevet kvæstet, heraf to alvorligt, da en mand gik amok med en motorsav i en kontorbygning i byen Schaffhausen i Schweiz.

Der pågår i øjeblikket en større politijagt efter gerningsmanden, skriver det lokale medie Schaffhauser Nachrichten.

Mand i motorsavs-massakre i Schweiz: Fem personer kvæstet

Identificeret
Gerningsmanden, der brugte en kædesav under sit angreb, er identificeret som 51-årige Franz Wrousis, der tidligere er dømt to gange for overtrædelse af våbenloven. Det skriver Bild.

Der er offentliggjort billeder af manden, men politiet fortæller, at Franz Wrousis nu er skaldet modsat den frisure, som han har på de offentliggjorte billeder, og skulle i øvrigt se usoigneret ud.

Politiet fortæller desuden, at de mener, at Franz Wrousis stadig er i besiddelse af motorsaven. Flugtbilen, som de tidligere efterlyste, har de dog fundet.

- Mandag morgen er en motorsavsbevæbnet mand gået ind i ejendommen Vorstadt 18, hvor han har såret flere personer. Jagten på gerningsmanden er i fuld gang, skriver politiet. Foto: Ennio Leanza/Keystone/AP
- Mandag morgen er en motorsavsbevæbnet mand gået ind i ejendommen Vorstadt 18, hvor han har såret flere personer. Jagten på gerningsmanden er i fuld gang, skriver politiet. Foto: Ennio Leanza/Keystone/AP
 

Udgangsforbud ophævet
Bykernen i Schaffhausen blev efter angrebet afspærret, og folk - herunder beboere - blev advaret mod at nærme sig, og alle butikker blev blevet bedt om at lukke.

Men mediet Bild melder nu, at gerningsmanden ikke længere er en trussel mod beboerne i den gamle bydel, som efter flere timer skulle blive inden døre, før de nu har fået lov til at forlade deres hjem.

Anklager Peter Stichler melder desuden, at der allerede er åbnet en straffesag mod Franz Wrousis.

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.