Scotland Yard: Madeleine McCann kan stadig findes i live

Der er stadig store chancer for at finde Madeleine McCann, der som treårig forsvandt under en familieferie i Portugal i 2007, siger efterforskningsleder

Madeleine McCann. Foto: AP
Madeleine McCann. Foto: AP

Den engelske regering har allerede kastet endnu flere penge efter eftersøgningen på Madeleine McCann, og det er der en god grund til, mener drabschefen hos Scotland Yard.

Der er nemlig stadig stor chance for at finde pigen i live.

Drabschef Mick Duthie siger i dag ifølge det engelske medie Evening Standard, at politifolkene fortsat forfølger 'begrundede og rimelige' spor.

- Der er en igangværende efterforskning. Der er altid en mulighed for, at vi vil finde Madeleine, og vi håber, at vi vil finde hende i live, siger han.

Tidligere på måneden besluttede den britiske indenrigsminister Theresa May at bruge 95.000 britiske pund – svarende til omkring 886.000 danske kroner – ekstra, så politiet kan fortsætte eftersøgningen af pigen, som i dag er 12 år gammel, hvis hun stadig er i live.

- Det er, hvad vi vil (finde hende i live, red.), og det er, hvad familien og offentligheden ønsker, og det er grunden til, indenrigsministeriet fortsætter med at finansiere det.

'Operation Grange'
Madeleine McCann forsvandt som treårig i 2007 under en familieferie i Portugal, og forældrene Kate og Gerry McCann har ledt en offentlig eftersøgning på deres datter lige siden.

Scotland Yard har siden 2011 ledt en efterforskning med kodenavnet 'Operation Grange', efter de portugisiske myndigheder afsluttede deres.

Oprindeligt arbejdede i alt 30 politibetjente på Operation Grange, men siden sidste år har kun fire betjente været sat på sagen.

Når politiet løber tør for penge, er de nødsaget til at skrinlægge eftersøgningen, som allerede har kostet godt 12 millioner pund – svarende til omtrent 111 millioner danske kroner.

Krimi Tiden er ved at løbe ud i Madeleine McCann-eftersøgning

En kæmoe eftersøgning af Madeleine McCann var onsdag sat i gang i Paraguay (foto. AP) Krimi Kæmpe eftersøgning af Madeleine McCann i Paraguay

Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007 fra forældrenes hotelværelse ved Algarve-kysten i Portugal. Hun er stadig ikke fundet. Foto: privat Krimi Kate McCann: Maddie ER i live - og hun er stadig i Portugal

(POLFOTO)
(POLFOTO)