Se den utrolige selfie der reddede Christopher fra 99 års fængsel

Den 21-årige Christopher blev anklaget for voldeligt overfald mod sin eks-kæreste og for at have skåret et stor kryds over hendes bryst med en hobby-kniv

Den kun 21-årige Christopher Precopia fra Texas i USA er blevet totalt frikendt fra en anklage, der kunne have kostet ham op til 99 års fængsel. Og det skete udelukkende på grund af en selfie.

Den utrolige historie tog sin begyndelse, da Christopher den 21. september 2017 om morgenen blev anholdt af politiet og sigtet for at have brudt ind i sin eks-kærestes hus, hvorefter han havde udsat hende for et voldelig overfald samt skåret et stort kryds over hendes brysts med en hobbykniv.

Hans unavngivne eks-kæreste påstod dengang, at det voldelige overfald havde fundet sted dagen før, men Christopher vidste med 100 procents sikkerhed, at han havde været udenbys sammen med sin familie på nøjagtig det tidspunkt, hvor eks-kæresten påstod, at han havde begået forbrydelsen. Det var i øvrigt en eks-kæreste, som han ikke havde set i flere år.

Det skriver flere medier heriblandt Washington Post , New York Post og Daily Mail samt KVUE.

Både verbalt og skriftlig forklarede eks-kæresten politiet, hvordan Christopher havde trængt ind i hendes hjem og havde skubbet hende omkuld på gulvet, før han havde slået hende i hovedet med knytnæve samt skåret et stort kryds over hendes ene bryst med en hobbykniv. Problemet var bare, at hele fortællingen var fuldstændig ny for Christopher. Og han anede intet om, hvor eks-kæresten boede.

Ifølge Christophers advokat Rick Flores fik Christopher meget sparsom information omkring forbrydelsen, da han blev anholdt og varetægtsfængslet. Og da Christopher spurgte, hvorfor han egentlig var blevet anholdt svarede politiet ifølge Rick Flores: 'Lad være med at lade som om, du ikke ved det.'

Da politiet forklarede, at de havde en anholdelses-ordre mod ham fra amtet Bell, svarede Christopher ifølge sin advokat: 'Hvor ligger amtet Bell?'

Den 21-årige Christopher ses her sammen med sin mor, der med sin selfie var med til at redde sin søns liv fra en langvarig fængselsstraf. (Foto: Privatfoto/Facebook)
Den 21-årige Christopher ses her sammen med sin mor, der med sin selfie var med til at redde sin søns liv fra en langvarig fængselsstraf. (Foto: Privatfoto/Facebook)
 

Christopher blev sigtet for diverse forbrydelser i forbindelse med sagen, der sammenlagt kunne give ham op til 99 års fængsel.

- Jeg havde ingen anelse om, hvem der havde anmeldt mig. Jeg anede ikke, hvad der var sket. Jeg var ekstremt bange hele tiden, fortæller Christopher til den lokale tv-station KVUE.

Efter at have tilbragt mere end 24 timer i fængslet fik Christophers forældre deres søn midlertidigt løsladt ved at betale en kaution på 980.000 kroner - penge, som de havde lånt i banken.

Og nu blev alle kræfter sat ind på at bevise, at Christopher var uskyldig. Heldigvis kunne hans mor Erin pludselig huske, at hun havde taget en selfie på et hotel i Austin sammen med sin søn den dag, han ifølge anklagen skulle have overfaldt eks-kæresten. Og det viste sig, at selfien var taget præcis klokken 19.02 kun 18 minutter før, at forbrydelsen skulle være fundet sted klokken 19.20 i byen Temple, der ligger 112 kilometer fra Austin.

Telefonmaster i området var i øvrigt med til at bevise, at både Christopher og hans mor Erin havde befundet sig i Austin.

Herunder kan du se selfien, der blev det afgørende bevis for Christophers uskyld.

(artiklen fortsætter under billedet)

Christopher se yderst til venstre i billedet på selfien, hvor han står sammen med sin mor Erin. (Foto: Privatfoto)
Christopher se yderst til venstre i billedet på selfien, hvor han står sammen med sin mor Erin. (Foto: Privatfoto)
 

Sigtelserne mod Christopher blev droppet 21. juni i år. Anklagemyndigheden er også i gang med at overveje, om de kan sigte Christophers eks-kæreste for falsk anklage. Familien Precopia er også i gang med at forberede et civilt søgsmål mod Christophers eks-kæreste.

Eks-kæresten har i øvrigt fortalt politiet, at hun havde et problemfyldt forhold i Highschool med Christopher. Og det var grunden til, at hun havde indgivet den falske anmeldelse mod ham.