Se video: Her er ulven, der blev skudt i Vestjylland

Sigtets forsvarer gør sig klar til sag om nedskydning:- Den havde bekymrende adfærd

I den forgangne uge blev en hunulv skudt ved Ulfborg i Vestjylland, og en mand er anholdt og sigtet i sagen.

Politiet modtog anmeldelsen mandag 16. april klokken 14.26 og rykkede ud til stedet. Her fandt politiet en ung hunulv, som var dræbt af skud.

Politiet leder efter ulve-optagelser: - Kan være godt bevis
'Anmeldelsen kom fra et vidne, der kort forinden havde set en mand komme kørende i bil til marken, affyre skud mod en ulv fra bilen og køre væk fra stedet igen', skrev politiet i en pressemeddelse.

Sagen har affødt stor debat og ophidsede diskussioner, hvor spørgsmålet om ulve har plads i Danmark eller ej, er i centrum.

I forbindelse med ulvesagen fra Ulfborg har Ekstra Bladet fået tilsendt en video, der viser den omtalte ulv, og som øjensynligt er filmet samme dag, som hunulven blev skudt.

Ulvekrigen raser: - De pisser på det hele
Dyrene bliver skambidt: - Alle har vendt det blinde øje til os

Video-stumpen er tydeligvis filmet fra en traktor, der kører på en mark. Her kan man se ulven bevæge sig rundt på marken.

I forbindelse med sagen, har Ekstra Bladet kontaktet den sigtede 66-åriges forsvarer, Jan Schneider:

- Jeg har ikke modtaget sagen fra politiet endnu, og jeg har ikke haft lejlighed til at drøfte min klients indstilling til sagen nærmere med ham. Jeg kan derfor heller ikke udtale mig om hvorvidt, ulven er skudt forsætligt eller ved et uheld, ligesom det ikke står klart hvem, der har skudt ulven. Det må politiets efterforskning søge at afdække, siger advokaten og tilføjer.

- Der kan også være skudt for at skræmme den i overensstemmelse med myndighedernes vejledninger.  Men baseret på hvad jeg ser i videoen, er det min opfattelse, at der nemt kan være tale om en situation, hvor ulven kan være skudt for at afværge nærliggende fare.

Sådan skal du gøre, hvis du bliver angrebet af en ulv
- Jeg har kigget videoen igennem og som lægmand er det min helt klare opfattelse, at det ulvelignende dyr har en bekymrende adfærd. siger advokaten og fortsætter:

- Den lader til fuldstændig at have mistet respekten for mennesker, og hvis jeg sad i den traktor, ville jeg ikke turde stige ud, og jeg ville ikke være tryg ved at skulle ud og arbejde i marken. Hvis det er tilfældet, kan der gives tilladelse til, at også private må skyde en ulv.

- Jeg vil i nærmeste fremtid gennemgå sagen detaljeret med min klient og få ulvens adfærd vurderet af eksperter, og så vil jeg snarest sikre, at der foretages relevante undersøgelser med henblik på med sikkerhed at afklare om, der er tale om en rigtig ulv eller om der kan være tale om en krydsning mellem eksempelvis ulv og hund, siger Jan Schneider i forbindelse med sagen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?